Габрово. Възпитателното училище-интернат (ВУИ) Св.Св. Кирил и Методий“ в габровското

...
Габрово. Възпитателното училище-интернат (ВУИ) Св.Св. Кирил и Методий“ в габровското
Коментари Харесай

Габрово: Интернатът в село Керека ще бъде закрит

Габрово. Възпитателното училище-интернат (ВУИ) „ Св.Св. Кирил и Методий “ в габровското село Керека ще бъде закрито от началото на идната образователна година. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката . Деветте настанени в него деца минаха през самостоятелна оценка. Три от тях ще бъдат реинтегрирани в фамилна среда, откакто възпитателните им ограничения бяха прекъснати. Едно дете ще бъде ориентирано към обществена услуга, а останалите ще бъдат трансферирани във възпитателните училища-интернат в село Завет, област Разград и в село Ракитово, област Пазарджик.
С това Министерството на образованието и науката продължава политиката си за деинституционализация. Преди година беше закрит и социално-педагогическият пансион в сливенското село Драгоданово, в който живееха 37 деца.
В страната остават четири интерната – социално-педагогическият пансион в село Варненци, област Силистра и три възпитателни училища–интернати в селата Завет (Разград), Ракитово (Пазарджик) и Подем (Плевен). В тях от идната образователна 2018/2019 година ще учат общо 86 деца.
Освен ВУИ в село Керека от идната образователна година ще бъдат закрити центровете за специфична просветителна поддръжка в Роман и в разградското село Осенец. Децата, които са ги посещавали, ще продължат образованието си в локални учебни заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР