Габрово. СЗа шеста поредна година в Художествена галерия (ХГ) “Христо

...
Габрово. СЗа шеста поредна година в Художествена галерия (ХГ) “Христо
Коментари Харесай

Габрово: ХГ „Христо Цокев“ представя изложба на детски рисунки от областния етап на международния конкурс „С очите си видях бедата”

Габрово. СЗа шеста поредна година в Художествена изложба (ХГ) “Христо Цокев ” град Габрово се организира регионалният стадий на Международния конкурс за детска рисунка „ С очите си видях бедата ”. Конкурсът се провежда от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Габрово в партньорство с ХГ “Христо Цокев ”, оповестиха от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Габрово .
Участниците в състезанието са деца и възпитаници на възраст от 7 до 18 година, разграничени в три категории и в три възрастови групи – от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и 14 – 18 години.
Основната цел на състезанието е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в международен мащаб, способите за отбрана и самоотбрана, дейностите на Единната избавителна система.
Тематично рисунките включват изобразени моменти от работата на пожарникарите и спасителите по време на естествени бедствия, пожари, пътни катастрофи, повреди и екологични произшествия.
Допуснати до регионалния стадий на състезанието са 40 рисунки. Деветнадесет от тях са класирани за присъединяване в националния стадий на състезанието, който ще се организира през месец октомври в град София.
На тържествена гала бяха връчени грамоти и награди на отличените млади художници обезпечени от „ Сдружение за другарство Габрово – Тун “.
Съгласно регламента, жури оцени и класира творбите на най-хубавите млади художници по категории и възрастови групи.
Организаторите и участниците канят всички поданици и посетители на гр. Габрово да посетят изложбата с показаните рисунки, която ще бъде експонирана в зала „ Минчо Минчев “ на ХГ “Христо Цокев “ до 13 юни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР