Габрово получи приза за Община – реформатор“ при общините над

...
Габрово получи приза за Община – реформатор“ при общините над
Коментари Харесай

Габрово получи приза за „Община – реформатор“ на НСОРБ

Габрово получи наградата за „ Община – модернизатор “ при общините над 50 хиляди поданици от обичайните награди на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ). Отличието бе връчено на ръководителя на габровския Общински съвет инж. Лена Георгиева по време на XIII Годишна среща на локалните управляващи, която се организира от 1 до 3 октомври в курорта Албена. Наградата е за приноса на Община Габрово в активността на НСОРБ по отстояване на общите ползи на локалната власт.

Сред критериите за избора са присъединяване на общински представители в работните групи и непрекъснатите комисии на НСОРБ, предоставени мнения по промени на нормативни актове и отговори на допитвания на Сдружението. В раздела на общините с население от 10 до 50 хиляди поданици премията „ Община – модернизатор “ завоюва Община Добричка, а при дребните общини с мащаб до 10 хиляди поданици е отличена Община Ивайловград. За последните 10 години Габрово получава за четвърти път наградата в това направление – през 2008, 2009, 2012 и 2018 година

Националното съдружие на общините връчи награди и в още няколко категории – „ Общинар – модернизатор “, „ Общински донор “, „ Партньор на общините “, „ Активни жители “ и „ Медиен глас на общините “.
Неразделна част от програмата на Годишната среща на локалните управляващи бе ревюто „ Общинско ЕКСПО “, в което се включиха рекорден брой участници – над 40 компании и общини.
Община Габрово взе участие със собствен изложбен щанд, на който сподели сполучливи европейски планове, разнородни практики, туристическите и културните атракции в района. Специално място на щанда имаха Общинската мрежа за енергийна успеваемост „ ЕкоЕнергия “ и Регионалното съдружие на общини „ Централна Стара планина “, които показаха своята активност в интерес на общините. Кметът Таня Христова оглавява управителните препоръки на двете организации.

По време на формалното разкриване на ревюто кметът на община Велико Търново и ръководител на Управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов прикани участниците в Годишната среща да се срещнат с предлаганите от изложителите съвременни решения за ръководство на градовете в областта на отпадъците, телекомуникациите, интелигентните транспортни решения и уличното осветяване, пътното строителство и други

Инж. Панов поздрави особено сътрудниците си кметове на Банско, Варна, Габрово, Ловеч, Минерални бани, Правец, Самоков, Троян и Тетевен за решението им да показват своите общини пред всички присъстващи.

Годишната среща на българските локални управляващи събра над 800 представители на общините, кметове, ръководители на общински препоръки, заместник-кметове, специалисти.

Участие взеха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам. министър-председателят Томислав Дончев, министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министрите на образованието и науката и на труда и обществената политика Красимир Вълчев и Бисер Петков, ръководителят на Държавна организация „ Електронно ръководство “ Атанас Темелков, ръководители на парламентарни комисии, заместник-министри и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР