Габрово. Отчита се леко увеличение на цената на бензина и

...
Габрово. Отчита се леко увеличение на цената на бензина и
Коментари Харесай

Габрово: Отчита се леко увеличение на цената на бензина и дизеловото гориво в областта през последния месец

Габрово. Отчита се леко нарастване на цената на бензина и дизеловото гориво в област Габрово през последния месец, сочи репортерска инспекция на Радио „ Фокус “-Велико Търново . Най-голямо е повишаването при дизеловото гориво – с 3 стотинки. По габровските бензиностанции сега то се продава за 2,08 лева./л, до момента в който през месец декември е коствало 2,05 лева./л. Средната цена за страната е 2,13 лева./л. През месец ноември цената на този тип гориво прескочи 2 лева./л, което значи, че за два месеца тя се е нараснала с 8 стотинки.
Бензин А95 се продава за 2,05 лева./л, до момента в който през месец декември цената му е била 2,03 лева./л. Средната цена за страната е 2,09 лева./л. Големите вериги бензиностанции в региона държат междинна цена на бензин А98 от 2,29 лева./л, като междинната цена на бензин А98 за страната е 2,36 лева./л. Цената на газта се резервира – 1 лев. Метанът в региона продължава да държи цена от 1,31 лева./л през последните месеци.
Цените на бензина и на дизела в региона са с сред 4 и 7 стотинки по-ниски от междинните за страната. Справка със статистика за страната на уебсайт за горива сочи, че за днешния ден област Габрово е на шесто място в ранглиста за най-евтини горива в България, до момента в който през декември тя е била на пета позиция.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР