Габрово отбелязва днес Деня на българската просвета и култура с

...
Габрово отбелязва днес Деня на българската просвета и култура с
Коментари Харесай

Габрово отбелязва днес Деня на българската просвета и култура с виртуална панорама на училища

Габрово отбелязва през днешния ден Деня на българската култура и просвета с виртуална гледка на габровските учебни заведения. От 10,00 часа посредством обществените медии ще бъде споделена първата виртуална гледка на габровските учебни заведения, оповестиха от общината.

В панорамата шефовете на учебните заведения, кметът на Габрово Таня Христова, регионалният шеф Невена Петкова, началникът на районно управление (на МВР) "Образование " Георги Маринов, ректорът на Техническия университет проф. Илия Железаров, шефът на библиотеката "Априлов - Палаузов " Савина Цонева и шефът на музея на образованието Любка Тинчева ще насочат своите послания във връзка празника.

Отбелязваме 24 май – Ден на българската култура и просвета

В панорамата ще бъдат показани всички габровски учебни заведения, дружно със споделени от учениците тематики за празниците, които, поради оповестеното изключително състояние, не съумяха да се състоят.

Темите, по които учениците са работили, са Първа пролет, Седмица на гората, Международен ден на хумора и шегата, Цветница, Великден, Денят на Земята, Денят на книгата, Международен ден на труда, Гергьовден, Денят на Европа, Денят на Кирил и Методий /11 май/, Денят на славянската книжовност и просвета /24 май/ и Международният ден на детето.

Видеото ще се популяризира посредством линк от You Tube, който ще бъде споделен през всички канали за информация, с които разполагат участниците във виртуалната гледка - Facebook, Инстаграм и уеб страниците на учебните заведения. Водещ на виртуалното събитие ще е 9-годишната Мария Илиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР