Габрово. Обединението на жените социалистки в БСП – Габрово за

...
Габрово. Обединението на жените социалистки в БСП – Габрово за
Коментари Харесай

Габрово: Обединението на жените социалистки в БСП организират дискусии за проблемите със зависимостите

Габрово. Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия – Габрово за поредна година провежда изяви, отдадени на Международния ден за елиминиране на насилието против дамите - самодейност на Организация на обединените нации за унищожаване на насилието, упражнявано върху дами, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . В рамките на Световната шестнадесетдневка (25 ноември, Международен ден за елиминиране на насилието над дамите – 10 декември, Световен ден на човешките права), по целия свят емблематични здания ще се осветят в оранжево, ще се организират голям брой акции в поддръжка на интернационалната акция на Организация на обединените нации „ Да оцветим света в оранжево “.
Проектът на габровските социалистки „ Свят без принуждение и зависимости “ включва образуване на срещи в четирите общини на региона, на които се дискутират проблемите за зависимостите от психотропни субстанции, алкохол и тютюнопушене и тяхната връзка с насилието върху дами.
На 5 декември започва първата среща-разговор в читалище „ Пробуда “ в Дряново. Предстоят полемики в Трявна, на 10 декември, и в Севлиево, на 11 декември. На 12 декември в залата на ИМКА – Габрово, в 17 часа, представители на Неправителствени организации, учители и активистки на Обединението, дружно с народните представители Кристина Сидорова и Анелия Клисарова, ще продължат разискването на успеваемостта на настоящия Закон за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите и вероятни положителни практики за обществено включване на дами и девойки, жертви на принуждение, както и на младежи, употребяващи психотропни субстанции.
Инициативата на социалистките е в поддръжка на устрема на Европейски Съюз да сложи правата на дамите в центъра на новите цели за стабилно развиване, в това число съответни цели за унищожаване на насилието, обвързвано с пола, и на нездравословните практики против дамите и девойките. От януари 2016 година към този момент се ползва и нов проект за деяние по отношение на равенството сред половете за интервала 2016-2020 година, а битката против всички форми на принуждение над дами и девойки е една от предпочитаните цели в Евросъюза.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР