Габрово. Mагьоснически турнир по повод Нощта на книгите за Хари

...
Габрово. Mагьоснически турнир по повод Нощта на книгите за Хари
Коментари Харесай

Габрово: Mагьоснически турнир по повод Нощта на книгите за Хари Потър се проведе в Регионалната библиотека „Априлов - Палаузов“

Габрово. Mагьоснически шампионат във връзка Нощта на книгите за Хари Потър се организира в Детския отдел на Регионална библиотека „ Априлов - Палаузов “ в Габрово. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от културната институция. Темата тази година бе „ Училище за вълшебства и магии – „ Хогуортс “. В спонтанния книжовен шампионат взеха присъединяване възпитаници от четвърти клас при ОУ „ Ран Босилек “ и читатели, фенове на поредицата от Джоан Роулинг. Аналогично на сюжета от поредицата за Хари Потър децата бяха разграничени благодарение на разпределителна шапка на четири дома – Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу.
В дух на магьоснически занимания се организираха тематични игри, включващи „ Лов в „ Хогуортс “, „ Дизайн на чорап за Доби “, „ Ако бях възпитаник в Хогуортс “, „ Избери верния откъс от сбирката на хогуортската библиотека “.
Целта на шампионата, отдаден на Нощта на книгите за Хари Потър, бе да съобщи магията на невероятните книги на Дж. К. Роулинг на идващото потомство читатели, както и да даде мотив за празнуване на към този момент запалените фенове на момчето вълшебник.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР