Габрово. Изложба – дарение на художника Дойчо Бояджиев подреждат в

...
Габрово. Изложба – дарение на художника Дойчо Бояджиев подреждат в
Коментари Харесай

Габрово: Изложба – дарение на художника Дойчо Бояджиев ще бъде открита в Художествена галерия „Христо Цокев“ на 29 януари

Габрово. Изложба – подаяние на художника Дойчо Бояджиев подреждат в Художествена изложба „ Христо Цокев “ в регионалния център. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от Община Габрово. Експозицията е взаимна сред Галерията и Дружество на писателите – Габрово. В нея вземат участие дарени произведения и творби, благосъстоятелност на фамилията на създателя. Публиката ще може да се наслаждения на градски, планински и морски пейзажи, натюрморт и портрети, рисувани с маслени бои, пастел, молив и въглен.
Дойчо Бояджиев (1941 година - 2017 г.) е роден година в село Гумошник, Троянско. От 1963 година живее в Габрово. Участва интензивно в общите художествени изложения на габровската и ловешка групи на Съюза на българските художници. Автор е на голям брой плакати, корици на книги, графични знаци и пространствени оформления на промишлени и търговски експозиции. Има 7 независими изложения живопис и графика. Негови произведения за благосъстоятелност на на галерии в страната и сбирки в Германия, Белгия, Чехия, Съединени американски щати и други.
Официалното разкриване на изложбата ще се състои на 29 януари (вторник) от 17.30 часа в дребната зала на ХГ „ Христо Цокев “.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР