Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко пътни инциденти

...
Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко пътни инциденти
Коментари Харесай

Габрово - областта с най-малко жертви на пътя

Габрово е региона, в която са регистрирани минимум пътни произшествия с съдбовен край в България през първите 8 месеца на годината. Това бе регистрирано по време на съвещанието на Областната комисия по сигурност, в която присъединяване взе ръководителят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова, регионалният шеф Невена Петкова, кметът на Габрово Таня Христова, представители на виновните институции, на местата власт, неправителствени организации и други

„ В цялата страна съществено провокации са случаите в градски условия. Габрово обаче е изключение като за първото полугодие няма нито един съдбовен случай на територията на града “, акцентира Малина Крумова. По думите ѝ това е един от районите на страната, в които в случай че продължи поредната работа, може първо да се доближи до стратегическата цел – 0 починали по пътищата.

Габрово е и измежду местата в страната, в които по тематиката пътна сигурност се работи многостранно, което също следва да бъде маркирано, добави ръководителят на държавната организация. Тя напомни, че по време на последното издание на „ Gabrovo Innovation Camp “ пътната сигурност е била измежду тематиките, по която деца от района са работили и давали своите оферти, а част от тях са взети поради и в работата по осъвременяване на методиката за образование в учебните заведения и детските градини, по които ДАБДП работи взаимно с МОН.

През първите 8 месеца на годината на територията на цялата област е имало 60 тежки пътни транспортни катастрофи. При тях са починали 3-ма души, а 64 са получли здравна помощ.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР