Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко пътни инциденти

Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко пътни инциденти ...

Габрово - областта с най-малко жертви на пътя.


Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко пътни инциденти с фатален край в България през първите 8 месеца на годината. Това бе отчетено по време на заседанието на Областната комисия по безопасност, в която участие взе председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, областният управител Невена Петкова, кметът на Габрово Таня Христова, представители на отговорните институции, на местата власт, неправителствени организации и др.

„В цялата страна сериозно предизвикателства са инцидентите в градски условия. Габрово обаче е изключение като за първото полугодие няма нито един фатален инцидент на територията на града“, подчерта Малина Крумова. По думите ѝ това е един от регионите на страната, в които ако продължи последователната работа, може първо да се достигне до стратегическата цел – 0 загинали по пътищата.

Габрово е и сред местата в страната, в които по темата пътна безопасност се работи многостранно, което също следва да бъде отбелязано, допълни председателят на държавната агенция. Тя припомни, че по време на последното издание на „Gabrovo Innovation Camp“ пътната безопасност е била сред темите, по която деца от региона са работили и давали своите предложения, а част от тях са взети предвид и в работата по осъвременяване на методиката за обучение в училищата и детските градини, по които ДАБДП работи съвместно с МОН.

През първите 8 месеца на годината на територията на цялата област е имало 60 тежки пътни транспортни произшествия. При тях са загинали 3-ма души, а 64 са получли медицинска помощ.

 

 

Източник: manager.bg