Габриела Петрова спечели сребърен медал в тройния скок на Балканиадата

...
Габриела Петрова спечели сребърен медал в тройния скок на Балканиадата
Коментари Харесай

Габриела Петрова със сребро от Балканиадата в Стара Загора



Габриела Петрова завоюва сребърен орден в тройния скок на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора. Европейска вицешампионка приключи втора, откакто се приземи на 14 метра 34 сантиметра още при първия си опит. 

" Няма по какъв начин да съм удовлетворена от 14.34 м много пред дъската. Стана доста хубаво съревнование, само че аз самата не съумях да си направя разбега, с цел да покажа действителните си благоприятни условия. За две седмици няма какво генерално да се промени до Европейското, ще би трябвало да се създадат повече пробягвания. Мисля, че положението ми е доста положително, просто би трябвало да си направя бягането. 

Папахристу не ме изненада, знаех, че предходната седмица на техния шампионат е скачала мощно, познавам я като играч, знам й опциите и знаех, че ще стане конкуренция. Треньорът ми споделяше да тичам по разбега - аз направих няколко разнообразни бягания, което не би трябвало да позволявам като умел играч. Има и такива надпревари, само че нека в Берлин съумея да не ги върша тези неща. Мисля, че ще съумея да отработя нещата до Берлин. Чувствам се стимулирана, надъхана, каквато би трябвало да бъда преди огромно състезание. 
В Германия няма да вървим по-рано, не знам къде ще продължи подготовката - може и в Пловдив, може и тук, още не е ясно. Треньорът ще реши тези неща ", сподели Петрова след надпреварата. 

Шампионка стана Параскеви Папахристу (Гърция).Б ронзова медалистка в зала от международното състезание в Портланд и третата европейското навън в Амстердам записа персонален връх от 14 метра 74 сантиметра и по този начин оглави европейската класация за годината.

В надпреварата вземат участие 610 състезатели от 18 страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР