Габриела Козарева е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за

...
Габриела Козарева е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за
Коментари Харесай

Зам.-министър на спорта оглави Агенцията за малки предприятия

Габриела Козарева е новият изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, назначена със заповед на министъра на стопанската система Емил Караниколов. Това заяви ведомството.

В него на процедура не се показва за какво е освободена Мариета Захариева, която досега заема поста. Наскоро по време на парламентарния надзор обаче към министъра на стопанската система имаше запитване, обвързвано с огромното закъснение по процедури, свързани с европроекти, за които дава отговор организацията. Тогава депутатът от Българска социалистическа партия Димитър Данчев разгласи, че организацията се ръководи от 3 години от Захариева и че доверието в институцията е унищожено. Даде образец, че организацията се произнесла с 1 година забавяне по подадени планове за финансиране от Националния иновационен фонд. Тогава Караниколов изясни, че разпоредбите за работа на иновационния фонд ще бъдат изменени.

Новият шеф до през днешния ден е била зам.-министър на спорта, само че със заповед на премиера Бойко Борисов тя е освободена от поста, с цел да получи новото предопределение.

В формалната й визитка се споделя, че има над десетгодишен управнически, административен и професионален опит в областта на бизнеса и комерсиалното право. Била е шеф на Дирекция " Спортна инфраструктура и ръководство на държавното присъединяване " в Министерство на младежта и спорта, а от май 2017 година заема поста заместник-министър в министерството.

Преди това тя е била съветник в частния бизнес и правосъден асистент във Върховния административен съд.

Завършила е Класическата гимназия и Софийския университет СУ " Св. Климент Охридски ", където е магистър по право.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР