Габриел Вълков е новият председател на Младежкото обединение в БСП.

...
Габриел Вълков е новият председател на Младежкото обединение в БСП.
Коментари Харесай

Габриел Вълков е новият лидер на Младежкото обединение в БСП

Габриел Вълков е новият ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Това гласоподаваха 163 делегати на Шестата отчетно-изборна конференция на младите социалисти. За поста с изключение на Вълков се кандидатира членът на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия Станислав Стоенчев, който събра 106 гласа.

" Младежката политика към този момент е реалност. Само за няколко месеца реализирахме това, за което се борихме 10 години в съпротива ", обърна се към младите социалисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя напомни, че се е нараснало майчинството за развъждане на дете през втората година, а детските ясли и градини към този момент са безвъзмездни. " Правителството отпусна пари за учебни рейсове в отдалечените и дребните обитаеми места, усилиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската рецесия с действителни ограничения за младите и децата ", разясни Нинова. " Ваучерите от 200 лв. към този момент могат да се употребяват за културни мероприятия. Има държавна гаранция за студентските заеми в поддръжка на младите ", изреди тя.

" Бяхме изправени като държавно управление пред КОВИД, енергийна и икономическа рецесия в изискванията на война. Преведохме България през най-тежкия зимен интервал като въведохме мораториум върху цената на тока и увеличихме енергийните помощи. На прага сме на актуализация на бюджета, която би трябвало да продължи политиката за грижа на уязвимите, на слабите и на бедните. А това сте вие - младите фамилии, младежите с деца и нашите татковци и майки, баби и дядовци - пенсионерите ", акцентира Нинова.

" Оздравяваме стопанската система като променяме остарелия противообществен модел на ГЕРБ, против който се борихме дружно години наред. Щом той злобно, нервно и грозно крещи против ръководството, значи сме на прав път. Може да не сме съвършени, не е елементарно, само че вървим поредно и твърдо в това, което сме поели като ангажимент пред обществото ", безапелационна е Нинова.

Поздравявам Габриел Вълков за избора му за ръководител на МО в Българска социалистическа партия, написа през вчерашния ден в обществената мрежа Кристиан Вигенин. " От митингите през 2020, през тежките акции през юли и ноември 2021 като член на предизборния щаб, до отчетно-изборната акция, той сподели сила и хъс, натрупа и сериозен учредителен и политически опит. Сега идва по-трудното - да разшири екипа, да сплоти младежите зад значими дела и да помогне за построяването на нов образ на левицата ", декларира Вигенин.

" Бъдете свободни и независими в мислите, в дейностите и в изборите си, единствено тогава ще имате същински другари и спокойна съвест. Пазете другарството, то е най-ценната мощ, която имаме ние, социалистите ", съобщи пред конференцията водачът на Българска социалистическа партия в София Иван Таков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР