Габриел: Проблемът с насилието над жени продължава да се пренебрегваЗа

...
Габриел: Проблемът с насилието над жени продължава да се пренебрегваЗа
Коментари Харесай

Габриел: Проблемът с насилието над жени продължава да се пренебрегва

Габриел: Проблемът с насилието над дами продължава да се подценява
За последните 4 години над 13 млн. дами в страни от Европейски Съюз са жертви на принуждение. Направено изследване демонстрира, че две трети от потърпевшите не алармират, защото ги е позор да признаят, че насилникът е брачен партньор или другар.

Тази стряскаща статистика показа българският еврокомисар Мария Габриел при представянето на нова платформа, предопределена за възвръщане на самочувствието на потърпевши дами, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Една от цифрите, които за мен е най-плашеща - една от всеки три дами в Европейски Съюз е била обект на физическо или полово принуждение, или и двете. Страшното е, че е огромен броят и на убитите дами. Европейската комисия отделя близо 225 милиарда евро годишно за отговор на насилието и пропуснатите изгоди. Парадоксът е, че макар големите средства казусът с насилието, в неговата най-тъмна страна, продължава да се подценява ”, разяснява комисарят по цифровизацията Мария Габриел.

Всички потърпевши дами имат потребност от някой, който да им даде кураж, самочувствие, мотивация. За тази цел е основана и към този момент действа платформата Emprove, в която посредством игри и ментори жертвите на принуждение още веднъж намират себе си.

Авторите на онлайн платформата прецизират, че онлайн платформата дава ментор още при самата регистрация. Жертвите на принуждение подават сигнал и получават дълготрайна поддръжка. Проектът към този момент има триумф в 7 европейски страни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР