Гъбите са високоценени на пазара, заради техния специфичен вкус и

...
Гъбите са високоценени на пазара, заради техния специфичен вкус и
Коментари Харесай

Как се приготвят замразени манатарки?

Гъбите са високоценени на пазара, поради техния характерен усет и великолепен мирис. Замразените гъби са част от менюто на доста кухни по света. Опитните гъбари знаят, че гъбите би трябвало да се берат след значителни дъждове в диапазон през месеците от Юни до Октомври. Манатарките населяват смесените гори, тук-там след прибиране на годишна продукция и брезови насаждения. Могат да се подготвят както пресни, по този начин и изсушени, консервирани и замразени.

Замразените манатарки се подготвят извънредно елементарно. За начало гъбите би трябвало да се размразят преди приложимост. Най-често манатарките се замразяват цели и даже неизмити. По време на топене капачките и краката се измиват под течаща вода. Гъбите би трябвало да бъдат почистени усърдно и за задачата може да се изстърже доста тъничък пласт от тях благодарение на белачка за зеленчуци.

Манатарките придават доста мощен характерен усет на съвсем всяко ястия. Те могат да бъдат сготвени на чорба, сос, крем чорба, яхния, да се запържат и сварят. Всякакъв тип обработка е разрешена и доста вкусна.

Вкусът на манатарките се съчетава и добавя чудесно със соса бешамел, както и доматения сос. При приготвянето на гъбите със сос е задоволително да натрошите гъбите, да ги сотирате и да ги оставите да къкрят на муден огън, с цел да придадат усета си.

Макаронените произведения също са извънредно добра алтернатива за съчетаване с този тип гъби. При приготвянето на замразените манатарки в тази композиция се предлага нарязване и сотиране на гъбите, а прибавянето им да се случи чак след довеждане докрай на ястието.

Омлетите също се комбинират съвършено с нарязани и сотирани манатарки.

 чорба с манатарки Снимка: Sevdalina Irikova

Комбинацията на Манатарки и говеждо месо е ненадмината. Обикновено времето за готвене е повече от другите меса, само че за сметка на това гъбите съумяват оптимално да придадат от неподправения си усет на ястието, когато се нарежат и смесят с бульона.

Определено потребните свойства на манатарките са многочислени. Те имат противовъзпалително свойство, намаляващо признаците на някои възпаления.

Този тип гъби е положително попълнение към менюто на вегетарианците, които не могат да си набират нужното количество желязо и белтъчини, защото манатарките са богати на тези субстанции.

Гъбата е богата и на протеин, който спомага за здравето на мускулатурата и поддържането на здравословното тегло. Също по този начин с помощта на високото им наличие на фибри, спомагат на придвижването на червата и даже съгласно националната медицина се употребяват за лекуване на бъбречни болести.

Но е значимо да знаем, че са извънредно мъчно усвоими за организма и не е целесъобразно да се употребяват за вечеря и да се дават на дребни деца. Замразените Манатарки съдържат 23 kcal, което е по-малко от пресните.

Вижте и някои хрумвания за:

- спагети с манатарки;

- свинско с манатарки;

- чорба с манатарки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР