Гъбите Портобело имат интензивен вкус и мека текстура. Те предоставят

...
Гъбите Портобело имат интензивен вкус и мека текстура. Те предоставят
Коментари Харесай

Портобело - вкусната гъба, която пази талията ни тънка

Гъбите Портобело имат натоварен усет и мека текстура. Те дават редица съществени хранителни субстанции, само че не съдържат доста калории, което ги прави хранително допълнение към всяка диета. Гъбите Портобело са добър източник на фибри и съдържат доста вода, което ги прави с ниска енергийна компактност. Храните, които са с ниска енергийна компактност, не съдържат доста калории на грам, заради което могат да ви оказват помощ да отслабнете или да поддържате здравословно тегло.

Фибрите са основно вещество за управление на равнищата на холестерола и кръвната захар. Витамините от група B, които се съдържат в тези гъби, са от значително значение за здравословния метаболизъм и нервната система и спомагат за поддържането на здравето на черния дроб, кожата, очите и косата.

Вашето тяло не съхранява ниацин или витамин B6, тъй че е от значително значение да се получава постоянно посредством вашата диета. Ниацинът спомага за метаболизма на храните в сила и синтезира мастни киселини. Той е извънредно значим, тъй като взе участие допълнително от 100 химически дейности в тялото.

Гъбите Портобело са богати на минерали - калий, фосфор, мед и селен. Калият оказва помощ с нервна и мускулна функционалност и противодейства на резултатите на натрий върху кръвното налягане. Фосфорът е нужен за образуването на мощни кости, ДНК и червени кръвни кафези, а медта е значима за здравословното поддържане на имунната система, нервите и кръвоносните съдове.

 Портобело

Фосфорът също по този начин способства за понижаване на мускулната болежка по време на тренировки и пречистване на отпадъците от бъбреците. Селенът е антиоксидант, който оказва помощ за образуването на ДНК. Това прави гъбите Портобело извънредно здравословни.

Гъбите са един от дребното естествени източници на витамин D, само че количеството, което съдържат, зависи от излагането им на ултравиолетова светлина. Имайки поради горните хранителни изгоди от гъбите Портобело, безспорно би трябвало да им се насладите допустимо най-скоро.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР