Гъбични инфекции и лющене на кожата показват, че сме прекалили

...
Гъбични инфекции и лющене на кожата показват, че сме прекалили
Коментари Харесай

Антибиотици ни удрят с алергии

Гъбични инфекции и лющене на кожата демонстрират, че сме прекалили с тях

Антибиотици предизвикат тежки алергии, в случай че се пият постоянно и дълготрайно. Това важи както за съответен препарат, по този начин и за цяла група. Много по-често се среща така наречен кръстосана алергия – във връзка с антибиотици от няколко родствени групи. Понякога тя се демонстрира много интензивно и в случай че не се окаже помощ в точния момент, човек може да получи потрес и да почине. Това предизвестиха микробиолози в Световната седмица на осведомеността за отговорно използване на антибиотиците, написа в. Монитор.

" Антибиотиците работят точно върху бактериите, а не върху вирусите. Затова те не трябва да се самопредписват. Когато лекарите ни дават рецепта за тях, те го вършат, с цел да не развием бактериална зараза, а не с цел да унищожат вирусите ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев, народен съветник по микробиология и шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания.

Със стопроцентова сигурност може да се каже, че продължителният курс с антибиотици погубва освен паразитите, само че и унищожава потребните колонии сапрофити – те са нужни на червата, на кожата и на лигавиците. А там, където няма естествена флора, се появява рискова фауна. Дисбактериозата способства за пораждане на гъбични увреждания. Затова, в случай че човек стартира да страда от гъбички по краката и ноктите, кожата на лицето му се изсушава и стартира да се люпи, една от аргументите може да бъде предозирането с антибиотици. Унищожаването на чревната биоценоза вследствие на тези мощни препарати подсигурява проблеми с храносмилането. По тази причина те се одобряват с пробиотици или в композиция с кисело мляко, за което сме сигурни, че е с лактус бацилус булгарикус или кефир.

Освен всичко друго препаратите от другите групи антибиотици могат да увредят бъбречните тъкани. Те могат да се отразят отрицателно на нервната система, да понижат слуха и да намалят съсирването на кръвта. И не на последно място – антибиотиците могат да се намесят в развиването на костите и ставите. Много антибактериални препарати са изрично противопоказни за бременни дами и деца.

Колкото по-често и по-продължително пием антибиотици, толкоз по-често се разболяваме и по-дълго боледуваме, единомислещи са микробиолозите. те предлагат пациентът да изисква от своя доктор да му направи антибиотикограма преди да му предпише мощния препарат. По този метод ще се избегне грешката болният да бъде тъпкан с медикамент, който не му оказва помощ, а след това да бъде заменян с различен от същия тип и по този начин да се стигне до предозиране.

Свръхупотребата на тези медикаменти води до устойчивост. От тази позиция те стават рискови, защото към този момент не могат да унищожат причинителя на бактериалната зараза.

Според данни на Световната здравна организация единствено в Европа 33 000 души умират годишно вследствие на антибиотична устойчивост, защото микроорганизмите стават устойчиви при честа приложимост на тези лекарствени средства. В международен мащаб броят им доближи 700 000. Ако не се вземат ограничения, чака се този проблем да отнеме живота на милиони хора към 2050 година. Според епидемиолози огромно предизвикателство е да се убедят хората да не употребяват антибиотиците непременно и при най-леките настинки.

" В лечебните заведения изписват на пациентите антибиотици без потребност, с цел да не прихванат някоя вътрешноболнична зараза. Така се действа с не по-малко от 60% от приетите в болница от първия до последния ден на клиничната пътека ". Това заяви проф. Тодор Кантарджиев. Думите му действително значат самопризнание за неправилна свръхупотреба. Той уточни, че лекарите рядко вършат антибиотикограми, по които се регистрира какъв вид тъкмо от въпросния медикамент е нужен за даденото заболяване. Това са единствените медикаменти, които провокират трайни екологични последствия.

Как да ги одобряваме безвредно?

Преди да започнете да приемате антибиотика, който би трябвало да е единствено по лекарско наставление, обърнете внимание дали той е с необятен набор на деяние върху огромен брой микроорганизми и най-хубавият за момента. Обикновено и цената му е по-висока. С препаратите от този тип се реализира за допустимо най-кратко време оптималната централизация в кръвта и изумените от бактериите органи и системи. Те са с ниска токсичност и минимални странични резултати при деца и възрастни.

За да е ефикасно лекуването, пийте капсулите с повече течности, само че не с мляко, фреш от портокал или грейпфрут, защото те понижават действието им. Добре е да ограничите количеството и калориите на храната си, с цел да запазите силата, изразходвана за преработката й за битка с причинителя. 30–40 минути преди приема на лекарството хапнете кисело мляко или изпийте чаша кефир. Можете да вземете и пробиотик. По този метод ще запазите потребните микроорганизми в стомашната флора. Добре е да се придържате тъкмо към предписаната скица на банкет. Ако се постанова да приемате и други медикаменти, наложително уточнете комбинациите и интервалите сред приемите с лекуващия доктор. Забравете за алкохола по време на лекуването. Той може да обезврежда резултата на лекарството или да докара до нежелани реакции. Ако при предходно лекуване с антибиотик или друго лекарство сте развили алергия, информирайте лекаря си, с цел да реши назначеното лекуване.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР