Гъби като шийтаке, рейши и майтаке, засилват имунната система, като

...
Гъби като шийтаке, рейши и майтаке, засилват имунната система, като
Коментари Харесай

Гъбите засилват имунната система

Гъби като шийтаке, рейши и майтаке, ускоряват имунната система, като провокират реакция на белите кръвни телца, заяви в. "Дейли мейл ".

Учените от университета Грифин в Австралия са избрали тези три типа, които се продават в комерсиалната мрежа, тъй като съдържат доста бета глюкани - въглехидрати, присъщи за клетъчните стени на гъбите. Съдържат се и в други храни, като овесените ядки. Хората не ги създават и човешката имунна система ги възприема като непознати. Това подтиква защитната реакция като против патогени.

Известно е, че бета глюканите смъкват холестерола и по този начин могат да понижат заплахата от сърдечносъдови болести. Има данни също, че контролират равнищата на кръвната захар и подтикват имунната система.

Учените са смлели трите типа гъби дружно и са изследвали резултата от сместа върху човешки кръвни кафези в лаборатория. Резултатите им демонстрират, че тя подтиква макрофагите - тип бели кръвни кафези, които откриват и унищожават бактерии и други нездравословни организми.

Макрофагите освобождават също цитокини, които подкрепят комуникациит сред клетките в границите на имунната реакция и подтикват придвижването на кафези към мястото на възпалението. Учените са следили увеличение на цитокините, което демонстрира, че гъбите са работили като стимулант на имунната система.

Не е известно дали при потреблението на гъби резултатът е същият, само че съгласно Броуди Малард от екипа, такава имунна реакция е допустима в червата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР