Г-н Томов, на прага на балотажа в неделя, как според

...
Г-н Томов, на прага на балотажа в неделя, как според
Коментари Харесай

Румен Томов: Жителите на Благоевград и тяхното бъдеще са моят приоритет

Г-н Томов, на прага на балотажа в неделя, по какъв начин съгласно Вас протече акцията за избора на нов кмет?
Кампанията протече с доста срещи от моя страна с жителите на община Благоевград, както и на селата. В някои аспекти акцията не беше изключително добра, поради отсрещната страна, само че мисля, че е обикновено, в такава предизборна обстановка.

Разликата ни е единствено 5%. Вече имам заявена поддръжка от всички политически партии отвън ГЕРБ за моята кандидатура. Очаквам поддръжка на всички поданици на общината, които желаят смяна. Предлагам ръководство обърнато към хората и към бизнеса, със основаване на доста работни места.
Във Ваш статуст твърдите, че има отрицателна акция към Вас, обвързвана с потреблението на подправени профили в обществените мрежи. Кампанията е почнала в този момент, поради балотажа или още при започване на издигането Ви за кандидат-кмет на Благоевград?
Сега се ускори и допускам, че до петък ще не престават тези материали. Аз не мисля да давам отговор по никакъв метод, защото това са изказване, които не са свързани с никаква истина.
Как бихте обобщили визията си за Благоевград в няколко решения?
Моята визия за смяна е следната: първо ще обърна ръководството към жителите, защото проблемите са съществени в тази посока. Не са вземат решение проблеми на жителите, няма приемен ден за кмета. Кметът Камбитов не е стъпвал от години в селата или най-малко по този начин споделят хората. Освен това ще подобря бизнес средата в Благоевград, защото не е на равнище и вложителите бягат от града. Ще поддържа бизнесмените с съвещания по европроекти. Ще предрпиема и дейности, свързани с чистотата на въздуха на целия град. Мога да дам образец с улиците, които не се мият постоянно, а веднъж в годината. Горивната база е доста зле, би трябвало да се оказват помощ хората за газифициране. Трябва да се промени и организацията на придвижване в града, защото целият трафик е концентриран в една точка в града. Това са главните неща. Разбира се, подсигурявам и за бистрота в публичните поръчки. За това съм праволинеен.

Как бихте коментирали общинския съвет. Сега той е „ пъстър ”, няма ясно изразено болшинство?
Общинският съвет е „ пъстър ”, само че всички претенденти за кметове на града имаха листи, тъй че са и членове на общинския съвет. Програмите им значително се припокриват и с моята стратегия за ръководство, тъй че, когато има един градивен разговор и от двете страни, и се мисли за бъдещето на Благоевград, би трябвало да намерим общи точки. Един кмет, с изключение на привличането на европейски средства и привличането на средства от национални стратегии, каквато беше програмата за саниране, би трябвало да има и визия за града. Трябва да има визия за създаване на индустриални предприятия. Ако няма база и работни места, колкото и да е хубав един град, той умира и хората бягат от него.
Какво бихте споделили на жителите на Благоевград, с цел да гласоподават за Вас?
Жителите на Благоевград би трябвало да гласоподават. Колкото повече излязат, толкоз повече ще се понижи въздействието на корпоративния и следен избор. Тъй като единствено по този начин могат да имат действителни покровители на техните хрумвания. В хората има насаден един боязън. От многочислените ми срещи го открих. Хората имат боязън да изявяват своето предпочитание, своите искания, с цел да не бъдат уволнени те, техните деца, внуци и всички други по родствена линия. Искам този боязън да бъде отстранен и хората да се усещат свободни. Когато нещо съм заречен и те видят, че това нещо не стават, умерено да дойдат при мен, да отидат в общински съвет да изградят мнение, или да провеждат манифестации пред общината тип митинг, против избрани решения. Само по този начин може да вървим напред. Със боязън хората търсят място към Терминал 2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР