- Г-н Скала, вярно ли е, че г-н Божков ви

...
- Г-н Скала, вярно ли е, че г-н Божков ви
Коментари Харесай

Най-големият шеф в bTV най-после изкоментира заместника на Слави Трифонов

 - Г-н Скала, правилно ли е, че господин Божков ви е водил във френския ски курорт Куршевел? Наскоро някогашният му съучастник Цветомир Найденов описа това пред друга телевизия и по този начин изясни за какво нямало по какъв начин да се оплаче в медиите, които сякаш по думите на Божков били заглушени.

- Както стана ясно от позиция на компанията, тези изказвания са безусловно погрешни. Ще предприемем съответните правни стъпки против тях.

- Наскоро министър председателят Бойко Борисов приказва за Божков тв и вашата медия реагира с декларация. Защо се основава такова усещане? Имате ли чувството, че малкия екран е много едностранчива?

- Подобни офанзиви към медия с въздействието на Би Ти Ви не са необикновени, за жалост. Но ние знаем, че публицистиката значи проверени факти и представяне на всички страни по темата.

Аз виждам същинска публицистика в нашите вести и журналистика. В последна сметка сме тук поради феновете. Според последното изследване на “Маркет линкс " Би Ти Ви е малкия екран, на която те имат вяра най-вече, която биха потърсили за помощ първо и която усещат най-близка. Това е оценката, към която се стремим.

- Сравнително неотдавна ръководите Би Ти Ви, само че точно на вас се падна да отбележите със чиновниците ѝ нейния 20-и рожден ден, който е през днешния ден - 1 юни. Как малкия екран ще го посрещне?

- Да, огромна чест е да повеждам и поддържам най-хубавия тв екип в България - изключително през последните години, когато медиите в страната еволюират като част и от световната наклонност. А възходящото доверие към нас е най-ценната премия, която честваме през днешния ден. Много неща са се трансформирали за 20 години, само че известността ни измежду феновете остава. За тях сме подготвили особено шоу тази вечер и по-важното, оставаме напълно ангажирани към тях.

- Какво значи триумфът за телевизия, която към този момент е на 20 години и самата тя е разследване от демократичните промени у нас?

- Би Ти Ви отвори нова страница в модерната история на малкия екран в България и изигра значима роля в еволюцията ѝ. А основният ѝ принос към демократичните процеси и в одобряването на европейските полезности в страната благоприятства развиването на актуалното българско общество. Впечатляващо е, че даже при новите способи на гледане на телевизия и взрива на подправени вести през днешния ден Би Ти Ви е знак на самостоятелната публицистика и качественото забавление и е разпозната като водеща на пазара по зрителски интерес, обществена ангажираност и софтуерни нововъведения.

- Собственикът на Нова тв господин Кирил Домусчиев разгласи, че ще даде на Комисията за защита на конкуренцията контракта на Би Ти Ви със Спортния тотализатор. Вярно ли е, че в него има уговорка Спортният тотализатор да не договаря с конкурентната Нова тв? Защо има такава уговорка?

- Принципно не коментираме договорите с бизнес партньори,нито желанията на съперниците ни. Със сигурност не разкриваме съответни клаузи от партньорските ни съглашения. Това, което мога да кажа, е, че следваме общоприетите бизнес практики.

- Една от огромните промени в Би Ти Ви е напускането на Слави Трифонов и екипа му след 19 години в ефира. Сега водещ на вечерното шоу е младият Николаос Цитиридис. Как се отразява тази смяна на Би Ти Ви?

- Привлякохме нова, по-млада публика, която в никакъв случай преди не беше гледала телевизия в късния пояс. А водещият е най-яркото тв изобретение в България през последните години и съм доста удовлетворен от работата и гения му - още повече, когато целият екип трябваше да се приспособява бързо към работа в пандемична конюнктура единствено месец след старта на предаването. “Шоуто на Николаос Цитиридис " ще остави отпечатък в идващите 20 години от историята на Би Ти Ви.

- Защо Би Ти Ви се отхвърли от нови риалити стратегии всеки сезон, а разчита на към този момент одобрените?

- Продължителността на една продукция е симптом за нейния триумф, а стартирането на нови стратегии всяка година подсказва, че нещо друго не е сработило. Нашите фенове високо ценят праймтайм шлагерите на Би Ти Ви и чакат новите сезони, по тази причина продължаваме да ги произвеждаме. Интересът към цифровото наличие, обвързвано с шоутата ни, също пораства с огромни темпове - феновете желаят още от тях. Есенният ни шлагер " Фермата “ да вземем за пример е най-запомнящото се тв събитие за последните години съгласно годишните ни изследвания. Затова има още дълъг живот в Би Ти Ви, също както и MasterChef, което продължава есента.

- Българските сериали са трайна наклонност в тв ефира. Напоследък обаче Би Ти Ви ги продуцира все по-рядко. Защо?

- Бумът на световните стрийминг платформи и цифровата промяна промени всичко за продуцентите на сериали през последните години. Сега се конкурираме за вниманието на феновете с най-хубавото от света, по тази причина се фокусираме върху качество, а не върху количество. Гордеем се с триумфа на " Скъпи наследници “, а първите реакции към новия ни сериал " Съни бийч “ демонстрират, че феновете ще го оценят високо, когато се върне в програмата.

- Колко значими са новините за малкия екран? Вие самият инициирахте построяването на най-модерното и софтуерно новинарско студио. Защо?

- Новините и публицистиката постоянно са били гръбнакът на програмата на Би Ти Ви. Важността им за феновете се вижда най-ясно в сложни моменти като актуалната пандемия - малкия екран е главен източник на информация за 73% от интервюираните в изследване на “Маркет линкс " от март, а Би Ти Ви е тв източникът с най-високо доверие по тематиката за 58,4% от тях. Новото студио удостоверява уговорката ни към качествената публицистика. То доближава значимата информация до вниманието на феновете, по тази причина е част от приноса ни към здравословната медийна среда и по-добрия живот в България.

- От 1 май единствено ГАРБ мери гледаемостта на тв пазара - нещо, за което съвсем всички участници на него упорстваха дълги години. Случи се, откакто Нова тв приключи контракта си с “Нилсен ". Как ще коментирате съществуването единствено на една пийпълметрична организация към този момент?

- Това беше вярната стъпка и постоянно сме считали за неправилно прекосяването на “Нова " към различна система. Сега най-сетне имаме шанса да обсъдим всички терзания за неутралитета и обективността на ГАРБ, които Нова тв неведнъж повдигаше от 2014 година и към момента не са прегледани.

- Когато се разбра за смяната, коментарът на Би Ти Ви беше, че малкия екран би подкрепила одит на системата. Защо?

- Всички участници на пазара непрекъснато имат въпроси, които би трябвало да се изяснят. Виждаме данни, които опонират на разнообразни самостоятелни изследвания, както и на IPTV данни. В последна сметка пазарът желае и има потребност от най-надеждната и универсално призната система за премерване на аудиторията.

- Какво ще предприемете, в случай че няма одит на ГАРБ? Възможно ли е Би Ти Ви да потърси нова организация на пазара - както преди години направи Нова тв?

- Това следва да е решение на промишлеността и няма причина тя да не направи това, което е в най-хубавия ѝ интерес. Вече имаме позитивна противоположна връзка от пазара за основаване на Потребителски комитет и за работа по идващите стъпки. Наистина концепцията Total Video промени играта.

Данните от тв гледането на всички платформи трябва да бъдат обединении показани по метод, който улеснява рекламния пазар. Заедно би трябвало да намерим най-хубавото решение и да го желаяме от ГАРБ или различен локален или интернационален снабдител.

- Би Ти Ви се приготвяше за обстановката с ковид най-малко два месеца преди този момент. Какви ще са следствията от тази международна рецесия за малкия екран? Как ще се отрази на бъдещите ѝ проекти?

- Не бих спекулирал по какъв начин ще се развие пандемията и какво ще е отражението ѝ върху нас. Във всеки миг ще се съобразяваме с рекламния пазар и с това, че качествено автентично наличие се основава по-трудно за телевизия, в сравнение с за другите видове медии. Важно е да опазим здравето на целия екип. Връщаме се към регулярния метод на работа постепенно и отговорно и сме подготвени да обновим плануваната си стратегия през есента и през 2021 година

- Вие сте първият началник на Би Ти Ви, при който проектите на малкия екран се вършат дълготрайно най-малко за година напред. Има ли такива и за следващата година, откакто през тези месеци се чака да завърши договорката за продажбата на малкия екран?

- Подготвени сме с няколко сюжета за програмата през 2021 година, което ще ни разреши да се приспособяваме бързо към към момента непредвидимото отражение на пандемията. Освен хитовите ни формати приготвяме и нови български продукции - риалити и сериали.

- Очакваше се тази договорка да завърши в средата на годината. Има ли възможност поради пандемията тя да бъде отсрочена и какъв брой дълго може да е това закъснение?

- CME (компанията притежател - б.а.) не дава регулярна информация по договорката.

- С какво ще запомните тези три и половина години, откогато застанахте отпред на Би Ти Ви?

- Трудно е да избера единствено едно събитие на фона на толкоз доста достижения и работата ми с толкоз надарен екип. Подобрихме съществено цялостните бизнес резултати на “Би Ти Ви Медия груп ". Някои от най-големите ни достижения са сполучливият старт на вечерното ни шоу, нововъведенията в програмата, мощният растеж в онлайн резултатите ни, внедряването на новото студио, възходящият брой доброволци в " Да почистим България дружно “ всяка година и още доста, доста моменти, с които всички можем да се гордеем.

CV

На 1 юни Би Ти Ви - първата частна национална телевизия у нас, навършва 20 години от основаването си. През 2000 година планът на австралийския магнат Рупърт Мърдок завоюва конкурс у нас и по този начин бе основана Би Ти Ви от компанията му " Нюз Корпорейшън ". 10 години по-късно Мърдок продаде българската медийна група на американската съдебномедицинска експертиза ( " Сентрал Юропиан Медия Ентърпрайзис " ).

В края на 2019 година съдебномедицинска експертиза подписа съглашение с чешкия фонд PPF, благосъстоятелност на милиардера Петр Келнер, за продажбата на " Би Ти Ви Медия груп ". Сделката се чака да бъде приключена скоро.

Австриецът Флориан Скала оглавява bTV Media Group от края на 2016 година Под негово управление Би Ти Ви съществено усъвършенства цялостните си бизнес резултати и затвърждава позицията си на телевизия с възходящо доверие, най-желан шеф измежду медиите и най-силна българска марка.

Преди това е бил на управителни позиции в Markiza Group в Словакия (също част от CMЕ) и RTL - Австрия. Горното изявление е обещано за " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР