Г-н Рибан, двумесечното извънредно положение в страната предизвика затруднения и

...
Г-н Рибан, двумесечното извънредно положение в страната предизвика затруднения и
Коментари Харесай

Душан Рибан, управител на „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД: Предлагаме успешни решения в условията на финансова криза

Г-н Рибан, двумесечното изключително състояние в страната провокира усложнения и даже банкрути за някои бизнеси, за други назад - спомагателни благоприятни условия. Как стоят нещата за ЕСКО услугите ?
Действително последните два месеца се трансфораха в съществено предизвикателство за бизнеса. Наложи се всички да променим метода си на работа, с цел да не допуснем компромис с опазването на здравето на чиновниците и клиентите си, само че да запазим качеството на осъществяване на услугите и поетите от нас задължения.
Щастлив съм да споделя, че без значение от забавените доставки на съоръжение и лимитираните благоприятни условия за работа и напредване, които сътвориха проблеми на бизнеса в световен мащаб, ЧЕЗ ЕСКО България няма закъснение при реализацията на нито един от плановете си в ход като разследване от корона-кризата. Всъщност, в този интервал успяхме да приключим и въведем в употреба 5 енергийно-ефективни плана за клиенти на ЧЕЗ Трейд, измежду които „ Нидекс “ ООД – фотоволтатаична централа с мощ 159 kWp, „ Пиринпласт “ АД - фотоволтатаична централа с мощ 415 kWp и „ Национал 7 “ ООД - фотоволтатаична централа с мощ 307 KWp.
Убеден съм, че ЕСКО услугите спадат към втората група бизнеси – тези, за които опциите се усилват. В изискванията на финансова рецесия редуцирането на разноските е във фокуса на всяка компания, а енергийно-ефективните услуги дават отговор на тази нужда и могат да предложат  доста повече.
Глобалните трендове в енергийния бранш в последните години са ориентирани върху изразходването на ресурсите и основаване на тактики за акомодация към измененията. Необходимите технологии стават все по-достъпни и усъвършенствани, напредва и преходът от обичайната енергетика към децентрализация, декарбонизация и цифровизация. За енергоемките предприятия той е значителен фактор, определящ тяхната конкурентоспособност. Все повече компании конфигурират лична мощ, с цел да понижат риска от съмнения на цените на силата, да си обезпечат по-голяма самостоятелност на доставяне и благоприятни условия за бъдещи облаги.
Енергийно-ефективните ограничения в областта на ОВК (отопление, вентилация, климатизация), осветяване и индустриалните системи могат да обезпечат понижаване потреблението на електрическа енергия с до 60%, наред с екологичните изгоди и комфорта.
Действително всеки бизнес по време на рецесия се стреми да усъвършенства разноските. Но ще бъдат ли подготвени фирмите да заделят средства за вложения?
ЧЕЗ ЕСКО България е една от дребното компании на българския пазар, които могат да предложат цялостен инженеринг, в това число финансиране на енергийно ефикасни планове.. При това моделът на финансиране, който предлагаме, обезпечава на клиентите ни неотложно понижаване на разноските за електрическа енергия - още по време на погашение на инвестицията (обикновено 7 години). По-съществено е спестяването за оставащите години потребен живот на оборудването - в случай че приказваме за фотоволтаична централа да вземем за пример, още 18 години.

Много от нашите клиенти разчитат на нас за финансиране и изцяло осъществяване на своите планове и досега. 
Предлагаме цялостни решения на клиентите си – проучваме съответните им потребности, финансираме при нужда, доставяме и инсталираме оборудването, грижим се за всички съпътстващи позволение до въвеждане в употреба на оборудванията, по този начин да се каже „ до ключ “.
Опита на екипа, потвърдените партньорства и качествено съоръжение ни разрешават да поемем финансовия и механически риск на плановете, които управляваме – това от своя страна дава опция на клиентите ни да се съсредоточат върху главния си бизнес, до момента в който ние работим за усъвършенстване на техните разноски за електрическа енергия.
К омпании от кой бранш се обръщат най-често към Вас и какви са желаните енергийно-ефективни ограничения?

Наши клиенти са индустриални компании, дребни и междинни предприятия, общини, както и строителни компании и компании за ръководство на здания – от жилищни и административни здания до лечебни заведения и учебни заведения.
Благодарение на отличното си съдействие с ЧЕЗ Трейд България и ЧЕЗ Електро България,  за три години ЧЕЗ ЕСКО България натрупа портфолио от 53 плана, част от които в развой на реализация.
Разработваме за клиентите си самостоятелни решения в следните съществени посоки:  осветяване - сградно, улично, производствено; отопление, вентилация и климатизация; когенерации и системи за оползотворяване на отпадна топлина; индустриални системи като електрически мотори, инвертори, компресорни станции, помпени станции и др.; създаване и употреба на ВЕИ централи.
Най-предпочитани от клиентите ни са плановете за създаване на фотоволтаична централа, в множеството случаи - за лична консумация. Съвместно с ЧЕЗ Трейд и ЧЕЗ Електро ЧЕЗ ЕСКО България осъществя общо 20 плана за създаване на фотоволтаични централи с обща мощ 3.4 МWp - от тях 1,2 МWp са към този момент в употреба.
Повече информация за услугите и осъществените от компанията планове можете да намерите на www.cez-esco.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР