„Г-н прокурор, Вие заплашван ли сте от баща ми?” -

...
„Г-н прокурор, Вие заплашван ли сте от баща ми?” -
Коментари Харесай

Щерката на Митьо Очите втрещи прокурорите с въпрос

„ Г-н прокурор, Вие заплашван ли сте от татко ми?” - с тези думи се обърна Станислава Желязкова – щерка на Димитър Желязков-Митьо Очите, към единия от държавните обвинители по делото против групата на Желязков.

Днес разпоредителното съвещание в Специализирания углавен съд се провали и бе отсрочено. Стана ясно, обаче, че на прокурорите е назначена физическа защита. Гардовете влязоха даже в правосъдната зала и застанаха зад тила на обвинителите по време на делото.

След това медиите попитаха прокурорите дали са получавали закани. Те обаче непрекъснато отклоняваха въпросите, съобщи Флагман.бг.

„ Охрана дали има или няма, това са напълно разнообразни неща. Излизаме отвън предмета на делото. Още веднъж споделям, че тук всичките каузи, които преглежда Специализираната прокуратура, са каузи с огромен публичен интерес. Така че по всяко едно дело има интерес…”, заобяснява прокурорка. Освен нея през днешния ден в съда се явиха още двама държавни обвинители.

Репортери няколко пъти зададоха въпроси на прокурорите - дали са заплашвани по това дело. Като публицист се изяви и Станислава Желязкова. Тя също пита неколкократно дали татко й е заплашвал обвинителите. Отговор обаче по този начин и не последва.

„ Не искам да разясня този въпрос. Класифицирана информация е. Обърнете се към управлението на прокуратурата”, сподели Калин Близнаков - още един от обвинителите, който приказва пред медиите.

Станислава Желязкова в един миг съжали прокурорите и прикани публицистите да ги оставят да си почиват.

Репортерите обаче по-късно се насочиха към нея.

„ Аз преди малко, както вас, зададох въпроса – дали са заплашвани. Всички чухме отговора, какво да ви кажа”, разяснява Желязкова.

Тя също е подсъдима по делото. След въпрос - взела участие ли е в групата на Димитър Желязков, Станислава се засмя: „ Разбира се, че не. Аз с изключение на да съм му щерка, никаква друга функционалност не съм правила. Разбира се, това ще стане ясно в хода на делото. Аз получих обвинителния акт. Не мога да схвана в какво съм упрекната. Няма дата, място на осъществяване на закононарушение. Просто съм член на група. Живот и здраве, всички ще се срещнем с него, в това число и съдът, само че дано да тръгне разпоредителното съвещание.”

Станислава Желязкова изясни, че е била бременна в осмия месец, когато е трябвало да прави рекет съгласно обвиняването.

Приятелят й Велислав Попов пък сега бил в болница. Нямало кой да гледа щерката.

„ Баща й е в болница и аз съм оставила детето. Едва-едва съм пристигнала и просто това отсрочване ще ми съставлява доста огромна компликация, тъй като в случай че не дойда пък - аз съм под гаранция - ще ме арестуват и просто ще е доста тежко особено за мен”, съобщи още Станислава.

Междувременно стана ясно, че обвиняем от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите е липсващ. Това бе една от аргументите за неуспеха на разпоредителното съвещание през днешния ден в Специализирания углавен съд.

Подсъдимите са общо 13. Единственият, който през днешния ден не се яви, бе Юмер Мехмед.

Той е бил разпитван два пъти в досъдебното произвеждане. Сведенията му са били от изгода на държавното обвиняване, изясни пред съда и пред репортерите един от юристите в процеса – Иво Найденов.

Юмер Мехмед не може да бъде открит. Той се води нередовно свикан. Не е открит на адреса, на който би трябвало да е по документи. В съда е получено писмо от кмета на поморийското село Бата, че Мехмед не живее на съответния адрес.

Илиан Василев – юрист на Митьо Очите, излезе със своя версия пред съда за отсъствието на обвинения. Той попита по какъв начин по този начин Юмер Мехмед до момента е бил намиран от органите по досъдебното произвеждане, когато е трябвало да бъде разпитан, а в този момент не може да бъде открит.

Адв. Василев прикани съдът да даде къса отмора и да изиска от прокуратурата действителните координати на подсъдимия, в това число и негов телефон.

Защитникът на Митьо Очите разяснява, че от обвиняването преднамерено крият Юмер Мехмед, с цел да може делото да се бави, а съответните подсъдими да бъдат държани в ареста голословно.

Прокурорите отхвърлиха тази версия и обясниха, че откакто процесът към този момент е в правосъдна фаза, те не носят отговорност за издирването на подсъдимите.

Юмер Мехмед се оказва извършител на паричната гаранция от 1000 лева, която му е наложена като мярка за неотклонение. Затова ръководителят на правосъдния състав – арбитър Лилия Георгиева, разгласи конфискация на гаранцията в интерес на страната.

Мярката му за неотклонение пък бе променена задочно в най-тежката – „ задържане под стража”.

Юмер Мехмед бе разгласен и за общодържавно търсене от арбитър Георгиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР