"Г-н президент, спрете с нападките си срещу медиите", призова сенатор

...
"Г-н президент, спрете с нападките си срещу медиите", призова сенатор
Коментари Харесай

Американски сенатор сравни Тръмп със Сталин

"Г-н президент, спрете с нападките си против медиите ", прикани сенатор Джон Маккейн, значима фигура в Конгреса на Съединени американски щати, обръщайки се с корав звук към президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица Тръмп, който насочва съвсем всеки ден нападки против медиите, разгласи, че ще присъди свои "награди за подправени вести ". Те ще бъдат присъдени на най-корумпираните и предубедени медии, разгласи той в Туитър.

"Независимо дали Тръмп го осъзнава или не, дейностите му се следят от близко от непознати водачи, които към този момент употребяват думите му за опрощение ", с цел да лимитират свободата на медиите, акцентира Маккейн в публикация, оповестена във в. "Вашингтон пост ".

Сенаторът от Аризона порицава особено непоследователното и даже лицемерно, съгласно него, отношение на държавното управление на Тръмп към свободата на медиите.

"Докато неговите представители постоянно порицават насилието против публицисти в чужбина, Тръмп продължава с непрестанните си нападки против честността на американските публицисти и медии ", отбелязва сенаторът.

"Изразът "фалшиви вести ", на който американският президент придаде легитимност, се употребява от властнически водачи, с цел да карат публицисти да замълчат ", написа сенаторът републиканец, наблягайки, че "свободата на информацията е от жизненоважно значение за триумфа на демокрацията " и публицистите играят значима роля в отбраната й.

В тирада пред Сената, другият сенатор от Аризона, Джеф Флейк, също порица изразите "фалшиви вести " и "врагове на народа ", употребявани от Тръмп за медиите и публикациите, които не харесва.

Нападките на президента на Съединени американски щати припомнят за думите, употребявани от руския деспот Йосиф Сталин за враговете му, сподели Флейк, също републиканец, представен от Асошиейтед прес.

Словесните офанзиви на Тръмп са срамни и отблъскващи и президентът тотално бърка, съобщи Флейк. Той уточни, че деспотизмът е зложелател на народа, а свободните медии са врагове на деспотите и пазители на демокрацията.

Когато Тръмп дефинира информациите, които не харесва, като "фалшиви вести ", "той би трябвало да бъде обект на съмнение, а не медиите ", акцентира сенаторът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР