Г-н премиер, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на БСП в

...
Г-н премиер, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на БСП в
Коментари Харесай

Джамбазки зове Борисов да върне преференциите

Г-н министър председател, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на Българска социалистическа партия в подвиг. Защитете демокрацията! Това е Ваша политическа отговорност. Това се споделя в отворено писмо на евродепутата и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Ангел Джамбазки, адресирано до ръководителя на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, във връзка гласуваните промени в Изборния кодекс, които на процедура анулираха преференциите и по този начин отстраниха мажоритарния детайл в българската изборна система.

Още в нощта, когато Комисията по правни въпроси в Народно събрание, гласоподава текстовете, Вътрешна македонска революционна организация излезе с остра позиция, че това е тъпчене на правото на свободен избор и действително заличава съществени постижения на демокрацията в България.

Въпреки нашия митинг и необятното публично неодобрение, обаче, анулацията на преференциите стана факт с гласовете на Движение за права и свободи, ГЕРБ и НФСБ. Това от своя страна даде мотив на Българска социалистическа партия да се възползват от тематиката чисто популистки и да се опитат да се създадат на национални бранители, като даже оповестиха, че ще изоставен Народно събрание и една от посочените аргументи е преференциалният избор.

За следващ път Българска социалистическа партия демонстрираха,че не са национално виновни, тъй като работата на Народното събрание ще бъде блокирана поради техни персонални ползи. Ние желаеме да напомним, че не са надалеч времената, в които точно Българска социалистическа партия управляваха с Движение за права и свободи. Нека напомним и това, че Българска социалистическа партия са приемник на тоталитарната Българска комунистическа партия. Ето за какво, ние Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, сме безапелационни, че това е политическо двуличие, което се храни от една политическа неточност на депутатите от ГЕРБ, написа в отвореното писмо до водача на ГЕРБ и министър–председател на Р България Бойко Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР