Г-н премиер, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на БСП в

...
Г-н премиер, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на БСП в
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки към Борисов: Върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на БСП в героизъм

" Г-н министър председател, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на Българска социалистическа партия в подвиг. Защитете демокрацията! Това е Ваша политическа отговорност. " Това написа евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки към министър-председателя Бойко Борисов по отношение на измененията в Изборния кодекс.
Ето и цялото писмо на Джамбазки към министър председателят Борисов:
ОТВОРЕНО ПИСМО от Ангел Джамбазки - евродепутат в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване
Уважаеми господин Борисов,
Обръщам се към Вас, в качеството Ви не на министър-председател на Република България, а на водач на мандатоносителя - Политическа партия ГЕРБ. През миналата седмица в страната ни протекоха процеси, които съществено заплашват демокрацията, а точно препоръчаното от Движение за права и свободи и признато от депутатите от ГЕРБ и НФСБ, фактическо унищожаване на преференциите. С този акт действително се лишава правото на българските гласоподаватели да избират кои претенденти в листите на партиите да изпратят в институциите на страната ни и в органите на Европейски Съюз. Изравняването на тежестта на преференцията с " тежестта " на мандата, прави този избор на процедура неосъществим.
Уважаеми господин Борисов, народните представители от Политическа партия ГЕРБ бяха подведени и ловко хванати в клопката на протурската партия Движение за права и свободи, която за следващ път потвърди, че работи против ползите на България и българските жители. Знам, че това беше направено в подтекста на необикновена борба от страна на опозицията, която решавайки вътрешните си проблеми, неодобрява демократичния политически развой посредством протест на кворума в Народното събрание. Обезпечаването на кворума и стабилността не трябва да става за сметка на гражданските права обаче. Всички помним, че на българската народна власт ѝ беше нужно повече от десетилетие, с цел да вкара мажоритарния избор.
С гласуването на 14.02.2019г., единствено за една нощ, страната ни се върна във времената от преди 89-та година, когато за един човек-листа гласоподаваха 99.99%. Това основава асоциация за възобновление на тоталитаризма. Мотивите, че високият предел на преференциите стопира корпоративния избор е изцяло погрешна. Точно противоположното - той ще продължи да бъде реалност и ще има още по - огромна мощ дружно с купените цигански гласове, тъй като неналичието на персонален избор ще демотивира още повече така и така намаляващите гласоподаватели.
Уважаеми господин Борисов, редом с тези рискови практики, на които действително към този момент се дава по - огромна тежест, в България през миналите дни се случи още доста ужасно за демокрацията. Опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия, която дано припомня, че е приемник на тоталитарната Българска комунистическа партия, напълно безочливо и без срам се заигра със свободната воля на българските жители. Този ход, който направиха депутатите от ГЕРБ има даде златната опция да се опитат да яхнат вълната на недоволството и да се упражняват с думата народна власт. Не им позволявайте това! Не им позволявайте да лъжат по този начин българския народ. Само до преди 27-28г. майките и бащите на сегашните представители на Българска социалистическа партия, бяха тези избирани " непринудено " с 99.99% и колеха и бесеха, репресираха и унищожаваха всеки, дръзнал да не гласоподава или да си намерения нещо против Българска комунистическа партия. Техните дядовци направиха Народния съд и за няколко години унищожиха цвета на българската интелигенция. Техните дядовци откъснаха изконно българската Македония от картата на майка България и я дадоха в ръцете на Тито. Впрочем самите те два пъти управляваха с Движение за права и свободи, а в този момент Ви сочат с пръст и клеймят заиграването Ви с тази протурска партия. Впрочем вършат го с тайната вяра след нови избори още веднъж да ръководят с тях. Днес, господин Борисов, точно те употребяват наглостта на Движение за права и свободи и грешката на ГЕРБ, с цел да се вършат на най - огромните пазители на гражданските права. Мая Манолова, президентът Радев, Корнелия Нинова - ще се опитат да се показват като героите на българските гласоподаватели, като не престават да манипулират хората, размахвайки рисковите промени в Изборния кодекс.
Уважаеми господин Борисов, като ръководител на Политическа партия ГЕРБ, Вие сте потвърдил способността си да вземате сложни политически решения, тогава когато ползите на българското общество постановат това. Затова се обръщам към Вас с апел да извършите нужното и да убедите своите народни представители да прегласуват скандалните промени, свързани с преференциите, преди омбудсманът да ги е дал на Конституционния съд и преди Президентът да е наложил несъгласие. Това ще е честната постъпка, по отношение на българските гласоподаватели, които ние от Вътрешна македонска революционна организация, откровено имаме вяра, че в огромната си част вършат своя просветен и осведомен избор, отивайки до урните. Не допускайте Политическа партия " ГЕРБ " да се трансформира в проводник на зловредното въздействие на Движение за права и свободи. Това е Ваша политическа отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР