Г-н председател, когато от парламентарната трибуна народни представители и министри

...
Г-н председател, когато от парламентарната трибуна народни представители и министри
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: От 2012 г. ДПС има една и съща позиция срещу „златните паспорти“

Г-н ръководител, когато от парламентарната естрада народни представители и министри приказват фактологически грешки съгласно вашата терминология, а в разговорния език на това му се споделя неистина, апелирам да им вършиме забележки.

С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към ръководителя на Народно събрание Никола Минчев по време на дебатите за изменение и допълнение на Закона за българското поданство. Движение за права и свободи внесе два законопроекта против порочната скица, наречена „златни паспорти“. С единия се желае цялостна анулация на капиталовото поданство. С втория ДАНС се задължава да направи цялостна инспекция на всеки един съответен случая на така наречен „златни паспорти“ от 2013 година до момента.

През 2012 година не е имало не е имало наказания по „ Магнитски “, само че Движението за права и свободи е имало същата позиция, каквато и през днешния ден, както чухме с обстоятелства, стенограми и гласувания, които господин Йордан Цонев показа тук“, акцентира Карадайъ. И добави: „Но прокситата на кръга „ Капитал “ – Синя коалиция, Реформаторски блок, Демократична България, Да, България, ДСБ и така нататък в друго време по друг метод са дали своят вот за този закон. Мисля, че когато излизат от тази естрада и приказват фактологични грешки, каквато е вашата терминология, би трябвало да им припомните това.“.

Ние желаеме цялостна инспекция на всеки съответен случай на капиталово поданство. Някои от сътрудниците даже са сезирали и прокуратурата. По тази линия ще има инспекция. Какъв е казусът и в закона да го заложим, попита Карадайъ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР