Г-н Петров, как е отборът след началото на подготовката и

...
Г-н Петров, как е отборът след началото на подготовката и
Коментари Харесай

Васил Петров: На първо време трябва да се утвърдим в елита

Г-н Петров, по какъв начин е тимът след началото на подготовката и най-много какво е физическото равнище на Спартак Варна след трите изиграни контроли до момента?

- Доста контрастно вървят нещата. В първия спаринг с ЦСКА 1948 (0:5) бяхме доста изтощени и тежки. След това против Славия (2:1) беше тъкмо противоположното. Намалихме интензивността на тренировките, с цел да може да сме по-свежи и това си сподели думата. После с Ботев Враца (0:3) още веднъж имахме по-тежък интервал. Но, каквото и да кажа е нужно време за сработка.

Все още е рано, само че може ли да извършите към този момент някакво съпоставяне сред Втора лига и елита, откакто към този момент играхте три контроли против отбори от Първа лига?

- Нивото е напълно друго, както и динамичността. Футболът е много по-бърз. Със сигурност образът на тима ще е напълно друг. Сега сме в подобен интервал, че това още не може да си проличи. Футболистите към момента са изтощени, натоварванията са тежки. Надявам се за първия формален мач със Славия да са на нужното равнище.

Привлякохте много нови попълнения досега...

- Отборът ще бъде напълно друг по отношение на този във Втора лига и това е естествен развой. Новите би трябвало бързо да се сработят и приспособяват. Ще сме разнообразни и чисто игрово, и тактически. Работим още върху селекцията.

Какви са упоритостите ви и тези на Спартак?

- На първо време би трябвало да се утвърдим в елита. Да изградим тима и да радваме почитателите. Нещата би трябвало да следват едно след друго, естествения си ред.

Финансово и организационно по какъв начин са нещата в клуба?

- Финансово сме постоянни. Всичко, което е начертано и се изисква гледаме да го свършим. Ръководството прави всичко допустимо да усъвършенства непрекъснато базата. Градят се терени за първия отбор и школата, прави се и стадионът.

Излезе програмата за първите четири кръга по дни и часове. Първите два семейства на Спартак са в ранния час - 18:30. Означава ли това, че ще домакинствате във Варна?

- Правим всичко допустимо да се оправим с осветлението. Откъм периоди не мога да кажа. Надявам се да има компромис за един, два мача. Ако се вижда, че не работим, че не се стараем, че няма вяра да оправим осветлението, тогава да, може да играем в Разград. Но като се вижда, че е въпрос на време, че се работи на максимума, мисля че компромисът е най-логичното нещо. Все отново всичко се прави за почитателите. Те заслужават и футболът е за тях. Ще стане същински празник против Славия, въпреки че мачът е в понеделник, само че най-малко ще е във Варна, а няма да се пътува до Разград, което би притъпило нещата. Феновете чакат това завръщане от много време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР