Г-н Накев, защо решихте да запишете Executive MBA програмата на

...
Г-н Накев, защо решихте да запишете Executive MBA програмата на
Коментари Харесай

Борис Накев: ЕМВА би подпомогнала бъдещето развитие на всеки в професионален план

Г-н Накев, за какво решихте да запишете Executive MBA програмата на Американския университет в България?

В оня миг от развиването си, бях достигнал стадий, при който опита и познанията, които имах, не бяха задоволителни да направя идната стъпка от развиването си. Имах потребност от качествена смяна и надграждане на познанията. Хората нормално не стартират на мениджърски позиции при започване на кариерата си. Постепенно в развиването си човек доближава до такава позиция и осъзнава, че не е задоволително квалифициран за нея.

Разбира огромната отговорност, която поема, обвързвана освен с оперативните бизнес резултати, само че и със стратегическото обмисляне, разбирането на бизнеса, подходи при маркетинга, ръководство на контрагенти и така нататък, само че най-много работата с хора и експертни екипи. Това е сфера с доста незнайни и подготовката за ръководство на екип е наложителна, в случай че искаш да бъдеш освен сполучлив управител, само че и въодушевяващ водач. ЕМВА програмата ми даде освен на практика знания по действен мениджмънт, финансов мениджмънт и основи на счетоводството, ръководство на запаси и така нататък – знания които са основни с цел да разбираш, управляваш и развиваш бизнеса, само че също по този начин ми сподели доста техники и практики при ръководство на експертни екипи.

Какво Ви даде тя и кой е най-ценният урок, който научихте там?

Програмата ми даде късмет да работя и поддържам връзка с мениджъри и специалисти от разнообразни промишлености, които обогатиха неимоверно моите знания освен за бизнеса в тези промишлености, само че и методите и практиките, които употребяват сътрудниците от тези промишлености, с цел да се оправят с провокациите. ЕМВА програмата е неповторима и с това, че задграничните лектори са интернационално приети и са специалисти в своята сфера. Те споделяха с нас действителни обстановки и гледни точки от целия свят, които доста разшириха мирогледа ми и трансформираха метода, по който виждам на някои провокации от районен темперамент.

Вашето мнение за самата стратегия и метода на образование?

Начина на образование е доста по-различен от това, което бях получил в българските университети. В ЕМВА програмата лекторите не наливаха познания в главите ни. Обучението го провеждахме отвън занятията – в къщи. По време на лекциите се предполагаше, че сме добре осведомени с материала и дискутирахме проблеми, които не сме разбрали, обсъждахме практични приложения на теорията, участвахме в групови планове, където да използван на процедура наученото в клас.

Смятате ли, че дипломата от сходна стратегия би трансформирала кариерното развиване на даден студент след довеждане докрай?

Дипломата несъмнено би подкрепила бъдещето развиване на всеки в професионален проект, въпреки всичко получаваш 3 дипломи - американска, европейска и българска. Но в последна сметка, дипломата е просто документ, който да удостовери какво си учил, само че практиката, работа в екип, груповите задания, шерването на опит, както и цялостното образование е нещото, което с течение на времето потвърждава, че заслужаваш дипломата, както и цената на образованието в Американския университет в България.

Защо Excutive MBA на Американския университет в България:

· Акредитирана в Съединени американски щати и България
· Иновативна образователна стратегия с фокус върху най-новите бизнес модели и положителни практики
· Интерактивен и динамичен образователен развой и работа по действителни проблеми
· Изключителни преподаватели с световно ноу-хау с районен акцент
· Състуденти от разнообразни промишлености и разнородни сфери на работа
· Бизнес пътешестване и посещаване на водещи европейски компании, където студентите се срещат с действителни бизнес обстановки и практики
· Отлични благоприятни условия за кариерно израстване и положителни приходи след довеждане докрай на програмата
· Успешни ученици, подготвени да споделят опит и да откликнат за професионални или университетски препоръки

Кандидатстване:

· Формуляр за кандидатстване
· 2 есета
· 2 рекомендации от шеф
· CV
· Диплома за висше обучение
· Резултати от TOEFL, IELTS, или Cambridge ESOL CPE

Важни дати:

· Предварителна селекция: 30 юни
· Потвърждаване за банкет: 1 декември
· Начало на програмата: януари

Научете повече на www.aubg.edu/emba
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР