Г-н Мутафчийски, преди 5 дни от името на БОЕЦ ви

...
Г-н Мутафчийски, преди 5 дни от името на БОЕЦ ви
Коментари Харесай

От БОЕЦ питат Мутафчийски: Защо затворихте българите, а не ги тествате?

Г-н Мутафчийски, преди 5 дни от името на БОЕЦ ви насочих публична покана да посетите Видин и откакто не получих отговор се постанова да ви задам обществено няколко въпроса, тъй като ръководеният от вас Щаб няма нито телефон, нито е-поща, нито публична страница, уебсайт, или друга платформа, или опция за какъвто и да е контакт отвън мисирките и малцината същински публицисти, с които си контактувате изборно на брифингите.
Това послание към началника на спешния щаб военачалник Мутафчийски насочва Георги Георгиев от БОЕЦ. От името на организацията той задача няколко въпроса към Мутафчийски.

Ето какви са те:
1. Г-н Мутафчийски, за какво хиляди българи са сложени под двуседмична карантина под опасност от затвор, а не ги тествате? Защо би трябвало да стоят под домакински арест, вместо да ги тествате и здравите, които са 99.99% да бъдат освободени да си гледат бизнеса и да се грижат за фамилиите и децата си? А потвърдено болните да бъдат открити, изолирани, следени и обгрижени.
2. Г-н Мутафчийски, самичък заявихте, че потенциала на лабораториите ни е за 6000 теста дневно, а се тестват по 200 индивида приблизително на ден, което е до 10% от потенциала на лабораториите. Защо тогава не се тестват хората под карантина? Буквално за 4-5 дни могат да се тестват всички сложени под карантина жители и здравите да бъдат освободени?
3. Г-н Мутафчийски, правилно ли е, е ръководения от вас Щаб е издал указания до РЗИ да НЕ се взимат проби от контактните с потвърдено инфектирани с ковид жители и медици? Това са най-рисковите групи, в случай че тях не тествате, кого тествате тогава? Само депутати, министри, олигарси, техните близки и най-тежките случаи ли?
Ген. Мутафчийски сподели в ефир защо стават елементарните маски - за бърсане на очила (ВИДЕО)
4. Г-н Мутафчийски, откакто не тествате най-рисковите групи, а това са контактните с потвърдено инфектирани и медиците от първа линия, то по какъв начин тогава устоновявате броя на инфектираните и по какъв начин изобщо установявате инфектирани? На това, че не се вършат проби на най-рисковите групи ли се дължи ниският брой на случайте, които обявявате публично, че са инфектирани? Има ли напън от страна на премиера Борисов да НЕ се тества, с цел да НЕ се откриват инфектирани, с цел да може той да се хвали по какъв начин го давали за образец в Европа, че в България има малко инфектирани?
5. Г-н Мутафчийски, обезпечена ли е страната с задоволителен брой проби, реактиви и консумативи? Премиерът Бойко Борисов съобщи на 08.03, че след привършване на наличните 7000 теста повече няма да се вършат проби, а страната ще работи по " друга формула ". Бихте ли обяснили на всички жители каква е тази формула и влезнали ли сме към този момент в подобен режим
6. Г-н Мутафчийски, давате ли си сметка, че задържането под карантина на хиляди жители, вместо да бъдат тествани и освободени е подигравка с тези хора и ликвидиране на хиляди бизнеси? Двате ли си сметка, че за управлението на карантинираните са ангажирани хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи и други служби, като РЗИ, персонални лекари и тн.? Давате ли си сметка, че за тези фамилии, за страната и за всички нас коства 10 пъти по-скъпо тези хора да стоят под карантина, в сравнение с да им се направи един тест? Защо се гаврите с тях и нас тогава?
7. Г-н Мутафчийски, с тази директива да НЕ се тестват контактните с потвърдено инфектирани с ковид не се ли слага в риск живота и здравето на милиони български жители? Как следователно вашият Щаб се бори с епидемията? Каква отговорност носите? Каква легитимност имате? Какъв е публично вашият статут? Как и кой е основал този щаб? Какви пълномощия имате? Ако нямате парвомощия и не носите отрговорност, с какво право издавате указания на РЗИ и се явявате всеки ден в народен ефир да назидавате, нареждате и информирате българските жители?
Г-н Мутафчийски, за какво отказвате да отговорите на поканата на БОЕЦ и да посетите Видин? Поканата остава в действие и ви убеждавам, че няма от какво да се страхувате. Премиера Борисов не е стъпвал във Видин от седем години, от както сътворих БОЕЦ, само че неговият боязън е оневинен, както и на всеки подкупен вид и нарушител. БОЕЦ чакаме вашият отговор на поканата, както и отговор на поставените въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР