Г-н Лозан Панов, г-жа Атанаска Дишева и г-жа Олга Керелска

...
Г-н Лозан Панов, г-жа Атанаска Дишева и г-жа Олга Керелска
Коментари Харесай

Иван Гешев се защити по скандал с член на ВСС: И Добър ден да ѝ бях казал, щеше да го види като заплаха

Г-н Лозан Панов, госпожа Атанаска Дишева и госпожа Олга Керелска приказваха политически на днешния пленум на Висш съдебен съвет. Затова изказах съмнение пред госпожа Дишева, че евентуално може да направи добра политическа кариера. Аз като приключа кариерата си на прокурор, бих се радвал да продължа като общински консултант. Това сподели де факто новият обвинител номер едно на България Иван Гешев във връзка със сериозен скандал на днешното съвещание на Висш съдебен съвет, на което той беше още веднъж определен да бъде основен прокурор след Сотир Цацаров.
" Подозирам, че в случай че ѝ бях споделил " Добър ден ", щеше да го види като опасност ”. Така определеният за повторно от Висш съдебен съвет за основен прокурор Иван Гешев разяснява абсурда с един от членовете на Висш съдебен съвет – арбитър Атанаска Дишева.
Скандалът в резюме
Докато обясняваше за какво гласоподава срещу кандидатурата на Иван Гешев, арбитър Дишева сподели, че в наличието на господин Цацаров и ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков, в коридора извън доскоро, " господин Гешев ми съобщи следното: " Поздравявам Ви, г-жо Дишева, пред Вас стои блестяща политическа кариера, от Вас ще излезе прелестен общински консултант ". Попитах " Заплашвате ли ме? ", а той сподели: " Не, не! " и се изсмя. Заявявам, че одобрявам това като откровена опасност и подстрекателство пред моето бъдеще - и като член на Висш съдебен съвет, и като арбитър ", акцентира тя, визирайки ориста на " един различен арбитър ", разрешавал си рецензии за правосъдната система. Дишева не уточни име, само че очевидно става въпрос за арбитър Методи Лалов, който стана общински консултант в Столичния общински съвет (СОС) като претендент на " Демократична България ". Лалов напусна правосъдната система с прочувствено изказване - вижте какво беше то в този материал!
И още мнения
Отделно Иван Гешев видя и безапелационен политически напън по отношение на избора му. По този въпрос приказвах много, 6-7 часа – невижданият напън е забележим, разказан е в мнението на прокурорите в България и на следователите. Споделям го. Така Иван Гешев отговори на въпрос на Радио " Свободна Европа " от кое място идва политическият напън по отношение на избора му за основен прокурор. " Имам поради, че една партия прекъсна своята акция и се концентрира върху моя избор ", посочи Гешев, визирайки " Демократична България ".
Според Иван Гешев, умерено можем да аплайваме за " Гинес " поради процедурата по желание на основен прокурор – тъй като е транспарантна, на никое място няма такава в Европа и може би в света. Никога не съм коментирал медии, сподели още определеният за основен прокурор.
Правосъдният министър Данаил Кирилов пък разяснява, че чака президентът Румен Радев да издаде декрет за назначението на Иван Гешев в „ рационално време ” – сред 3 и 5 дни. " Не би следвало голословно да забавя подписването на указа ", добави той.
" Дебатът беше открит, нескончаем. Мисля, че изхождайки от характера на избора, това трябваше да се случи ". Така представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев заключи резултата от днешното съвещание на Съвета и повторния избор на Иван Гешев за основен прокурор.
Магдалинчев разяснява и че, арбитър Атанаска Дишева не е в спор на ползи, тъй като брачният партньор ѝ е или е бил член на политическа партия – в тази ситуация " Да, България ". Той отговори на въпрос на организация ПИК. Представляващият Висш съдебен съвет уточни, че в предишното е имало опити да има ограничение на времето за изявление по време на изявление – особено в Съдийската гилдия, само че не е сработило.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР