Г-н Иванов трябва да разбере следното нещо - наше право

...
Г-н Иванов трябва да разбере следното нещо - наше право
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Най-малкото Христо Иванов може да ми бъде съдник

" Г-н Иванов би трябвало да разбере следното нещо - наше право е да решаваме кой взе участие в комисията и в случай че желаят да вършат конституционна промяна, по този начин ще бъде. Те не могат да бъдат морални съдници на който и да било ", каза Пеевски в коридорите на Народното събрание.

По-рано в декларация от името на ПГ на ПП-ДБ Христо Иванов призна, че не се е получило добре попълването на състава на комисията с Делян Пеевски, определен през вчерашния ден, и прикани Движение за права и свободи да премислят няколко дни и след нови съвещания " да предложат реконструиране на комисията ".

Още в пленарната зала зам.-шефът на Движение за права и свободи Йордан Цонев отхвърли сходна проверка и съобщи изрично, че " Пеевски е и ще бъде член на Комисията по конституционни въпроси ".

" Най-малкото господин Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на някой и той го знае доста добре " , съобщи в отговор Пеевски.

Проектът на Движение за права и свободи за конституционни промени, препоръчан преди година и половина, към този момент беше оповестен на уеб страницата на Движението. Предложенията на Движение за права и свободи включват делене на Висшия правосъден съвет на два висши съвета - на съдиите и на прокурорите, които ще са по еднакъв брой членове - по 13 души, а тримата огромни в Темида - основният прокурор, ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд няма да са техни членове.

В плана, чийто създател е точно Пеевски, се планува отпадане на условието един министър или народен представител да няма двойно поданство, вкарва се и самостоятелната конституционна тъжба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР