Г-н Херман, каква е правилната дългосрочна стратегия за енергийните нужди

...
Г-н Херман, каква е правилната дългосрочна стратегия за енергийните нужди
Коментари Харесай

Устойчивото управление на енергията е синергия между дигитализация и възобновяеми източници

Г-н Херман, каква е вярната дълготрайна тактика за енергийните потребности на тези, които използват огромни количества сила?

Мога да обобщя отговора единствено с три думи: успеваемост - електрификация - възобновими източници. Всичко стартира с енергийна успеваемост, която може да бъде реализирана бързо, евтина е и има най-положително влияние върху уравнението за резистентност. Основата за постигането на оптимална енергийна успеваемост е посредством разгърнато наблюдаване на всички енергийни потоци и процеси. Това е освен допустимо, само че и налично с помощта на съществуващите цифрови технологии. Зависимостта от изкопаеми горива към този момент не е алтернатива при сегашните условия и рецесията, пред която се изправихме предходната зима, е назидателен образец, само че не и главната и дълбока причина. В дълготраен проект доста компании са подхванали съществени стъпки за преструктуриране както на енергийните си доставки, по този начин и на търсенето. По настоящем главният енергиен източник, който огромните консуматори могат да усвоят, са лични възобновими мощности. Разбира се, това постанова нуждата от софтуерно решение, което да може вътрешно да ръководи другите натоварвания, както и все по-сложната мрежа, и тук още веднъж опираме да фактора цифровизация. Глобалното търсене на сила единствено ще нараства в бъдеще и ние би трябвало да намерим най-удачния метод за справяне с него. Правилният път е да бъдем по-ефективни, да сме електрифицирани и да използваме възобновими и цифрови решения.

Какви са поуките от енергийната рецесия, която преди малко преживяхме?

Основният урок от енергийната рецесия прилича доста на това, което научихме от времето на Коронавирус: всеки, който е напреднал задоволително със тактиката си за резистентност и нейното използване в комбиниране с внедрени на всички места цифрови решения и нови способи на работа, е доста по-устойчив от останалите. Наличието на вярната дълготрайна тактика за резистентност и нейното следване с поредни действителни стъпки беше главното преимущество, което ние като компания имахме. Логично е, че точно в тази посока съветваме своите клиенти и сътрудници. Всъщност в продължение на доста години описваме една и съща история, като поемаме ролята на цифров сътрудник на клиентите си за резистентност и успеваемост. Разбира се, рецесията прави бизнеса по-склонен да види изгодите и да премине към действителна смяна.

Какви са настоящите компликации?

Цените и наличността на силата ще продължат да бъдат мотив за безпокойствие. Използвам опцията още един път да насърча всички бизнеси да изградят лична дълготрайна тактика и да я следват. Това в действителност се отплаща, когато се появи една или друга краткотрайна рецесия. Разбира се, не можем да пренебрегнем най-новите опасности сега, когато се сблъскваме с тях, само че евентуалната щета от тях е доста по-малка, в случай че следваме добра стратегия за цифровизация, резистентност и успеваемост.

Можете ли да ни дадете съответни образци?

Да, нашата фабрика в България, ситуирана покрай Пловдив, е доста добър образец в това отношение. Стратегическото ни желание за реализиране на NetZero (нулеви въглеродни емисии) до 2030 година, което е значима част от дълготрайната ни тактика за резистентност на завода, е мощен мотор за доста промени там. Близо сме до завършването на цялостна геотермална система от нов вид, която употребява единствено температурата на Земята, само че не и на подпочвените води. Тази система ще ни разреши изцяло да отстраняваме потребността от природен газ, само че внедряването ѝ не беше нещо, решено " на пожар ". Напротив - то е стратегическо решение, взето преди време дружно с всички нужни калкулации. Оказа се, че го вършим в миг, в който то е извънредно потребно. И ето по какъв начин вярната тактика се трансформира в резистентност против съответна рецесия.

Вашата тактика за резистентност не подкопава ли бъдещата ви конкурентоспособност?

Всъщност става тъкмо противоположното, както се вижда от образеца, който преди малко дадох. Устойчивостта и бъдещата резистентност на бизнеса не са две разнообразни стратегии. Да бъдем устойчиви значи, че ще можем да поддържаме нашите сполучливи и конкурентни бизнес интервенции за дълго време. В Schneider Electric това е заложено в основата на нашата тактика, вследствие на което непрестанно сътворяваме нови артикули, отговарящи на най-високите софтуерни стандарти, както и на стандартите за резистентност. Такъв е казусът да вземем за пример с нашите нови комплектни разпределителни устройства (КРУ), които изключват токсичния газ SF6 - AirSeT с помощта на по този начин наречения мощно рафиниран въздух, който се филтрира за унищожаване на всички частици нечистотия, даже и на най-малките. Друг образец са нашите софтуерни решения, които дават планиран разбор и консултация в разнообразни области и вършат другите интервенции по-ефективни и устойчиви.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР