Г-н Герджиков е свързан с Новото време“ в НДСВ. Ако

...
Г-н Герджиков е свързан с Новото време“ в НДСВ. Ако
Коментари Харесай

Лозан Панов: Някой спря Радев да говори за съдебна реформа

Г-н Герджиков е обвързван с „ Новото време “ в Национална движение „Симеон Втори". Ако си спомняте, в този интервал имаше един доста забавен слогън: „ Новото време “ е Движение за права и свободи в Национална движение „Симеон Втори", разяснява по БНР кандидат-президентът Лозан Панов, подсилен от „ Демократична България “.

Що се отнася до господин Радев, ще кажа следното: моят мандат от 7 години съответства с неговия и с 2 години от мандата на господин Росен Плевнелиев. Контактът ми с тях беше по два мотива, в които Висш съдебен съвет във всички случаи трябваше да реагира, само че не го направи. Единият случай бе за близки връзки сред изпълнителна и правосъдна власт, с цел да се „ опраска “ някой. Използвам откъс от записите. Вторият случай е ЦУМ-гейт. И в двата случая се обърнах към президентската институция, която би трябвало да реагира, когато се случва нещо нетъпримо. Така бих направил аз. В тези два случая настоящите президенти потеглиха в някаква посока, само че в един миг някой ги удари през ръцете. И им сподели: „ Не, там не би трябвало да се пипа. По тематиката основен прокурор промяна не би трябвало да се прави “, заяви Лозан Панов. 

 

Липса на позиция

 

Кандидат-президентът Анастас Герджиков, подсилен от ГЕРБ, за следващ път отхвърли да изрази позиция и да разяснява съответно фрагментите с чекмеджето с пачки евро и кюлчето в жилището на Бойко Борисов в резиденция „ Бояна “. „ За този сюжет мисля това, което мисля за всички сходни кавги. Всички сходни обвинявания се потвърждават в съда. До момента, в който аз не видя някой наказан или най-малко с повдигнати обвинявания, няма по какъв начин да кажа нещо по въпроса. Ако всичко това е правилно, е доста неприятно. Ако не е правилно, е неприятно, че някой го прави “, разяснява по БНР ректорът на СУ. В същото време Герджиков съобщи, че е за това при минимум подозрение за корупция и злоупотреби политикът да подава оставка. „ Ако оферирате при най-малкото подозрение политикът да подава оставка като знак на вдишване на политическата отговорност, аз съм за това. Ако в действителност той счита, че е махленски в нещо, даже да не е потвърдено в съда, той има цялостното право да направи това и даже е задължен. Приветствам този метод “, добави по БНР претендентът на ГЕРБ.

 

Ние идваме " ще поддържа Румен Радев

След извършено допитване до симпатизанти и членове, 81% са декларирали поддръжка за Румен Радев, а 19% за Лозан Панов. Управителният съвет на придвижването е взел решение за поддръжка на досегашния президент.

" За да желаеме народна власт, трябваше да стартираме от себе си. Затова се допитахме до членовете на сдружението и заявяваме резултата. „ Ние идваме " не е вождистка организация ", сподели Николай Хаджигенов, съпредседател на коалиция " Изправи се. БГ! Ние идваме! "

  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР