– Г-н Еберхард, Швеция е дала на света много неща

...
– Г-н Еберхард, Швеция е дала на света много неща
Коментари Харесай

Давид Еберхард: Трябва да се вслушаме в учените, а не в Грета Тунберг

– Г-н Еберхард, Швеция е дала на света доста неща – положителни коли, именити музикални групи, даже изтребители, и дава на света 16-годишната Грета. Това момиче, гледащо ни от кориците на всяко издание в света тази седмица, подарък ли е за света, знак ли е на смяната?

– Ако ме питате мен, не, не е нито подарък, нито знак. За мен тя е 16-годишно дете със Синдрома на Аспергер. И не мога да си обясня за какво хората се вслушват в 16-годишно дете. Бих споделил, че е по-добре да се вслушват в учените.

– Бихте ли го обяснили? Защо хората се вслушват в 16-годишно дете?

– Бих го обяснил като всеки различен фетиш. Хората са доста податливи на култове. Има доста религиозни и редица други култове по целия свят, съществува от хиляди години. И тук не виждаме нищо ново. Не желая да бъда свестен неправилно. Няма нищо неприятно в нейната ангажираност, тя е добра, само че тя не споделя нищо научно. Нейната тактика е, че ние би трябвало да се паникьосаме, а хората в никакъв случай не са достигали до градивно решение с помощта на суматохата.
Над 4 милиона стачкуваха по целия свят в поддръжка на настояванията на Грета Тунберг Протестиращите желаят ограничения против климатичните промени
Това е малоумен метод да се реагира на сложни проблеми. Бих споделил, че нейното посланието към света е типично за метода, по който младеж със Синдрома на Аспергер би реагирал, няма нищо неприятно. Проблемът е за какво хората се вслушват в нея? Според мен това е тотална полуда.

– Как шведското общество реагира на активността на Грета?

– Тя е малко като рокзвезда по шведската телевизия, държавните медии, на всички места. Ако вие, като мен, кажете нещо даже напълно леко негативно за нея, то ставате " Отричащ Грета ", надлежно " Отричащ промените на климата ". Въпреки че аз и други хора като мен имаме вяра, че климатичните промени са голям проблем за всички и би трябвало да намерим решения, нейните решения не са верните.
Грета Тунберг – коя е шведската екоактивистка, която милиони последваха? Тийнейджърката съумя да увлече младите да одобряват екокаузите драговолно
Ако го кажете в Швеция, незабавно ще се извърнат към вас като " отричащ промените на климата ". Това е типично за фетиш, за набожен фетиш. Бих споделил, че Швеция е най-светската страна в света, би трябвало ни нова вяра и това е тя.

– Какво бихте ни споделили за фамилията ѝ? Как Грета съумя да завоюва международното внимание?

– Майка ѝ е доста известна в Швеция, тя е оперна певица и социална персона. Баща ѝ също е от известно семейство. Много хора я поддържат от началото. Не се колебая в нейната отдаденост и това, което желае да реализира. Бих предложил да се върне на учебно заведение, само че хората към нея са я улеснили доста. Съмнявам се, че изобщо щеше да окаже такова въздействие, в случай че нямаше подобен генезис.

– Нейните дейности и визия разделят хората. Как бихте го обяснили? Защото не всеки е почитател на култа, за който говорите…

– Не всеки е почитател на култа, само че доста хора, изключително в медиите и елита, са почитатели. Хората по улиците не са почитатели на култа, не по същия метод. Това е " Култ на елита ".
Грета Тунберг дойде в Ню Йорк след 15-дневно пътешестване с ветроходна яхта По време на пътешествието си тя измина 4800 км
– Ако тактиката е " Опростявай и радикализирай ", какъв брой стабилно би могло да бъде това огромно придвижване?

– Не съм специалист по околната среда или климатични промени. Аз съм психиатър, само че знам задоволително, що се касае до научни тематики, че в случай че искаш да постигнеш устойчиви промени, то би трябвало да правиш нещата по този начин, както сме правили и до момента в историята при обилни проблеми. Трябва да действаме рационално, без суматоха, без да се изправяш пред Организация на обединените нации, да казваш " Откраднахте ми детството " и да се разплакваш. Не се прави по този начин. Ако искаш устойчива смяна, би трябвало да се съсредоточиш върху науката, върху напредъка, а не да се опитваш да започнеш тирания, която да владее света посредством климатична цензура или да се връщаш в 19 век и сходни глупави способи да се реагира на същински проблем.
Грета Тунберг пред Организация на обединените нации: Откраднахте детството и фантазиите ми Тя укори в пламенна тирада международните водачи, че бездействат против климатичните промени
– Има ли рецепта – по какъв начин елементарен младеж може да раздруса света и да се яви пред Организация на обединените нации? Имате ли оферти?

– Като имаш известни родители и човек, занимаващ се с PR. И да правиш нещо, тя стартира с митинги от учебно заведение, седеше пред Народното събрание и, в случай че някой различен, без поддръжката на известните родители и PR-a, го беше направил, никой нямаше да се интересува.
Протест пред Белия дом: Грета Тунберг прикани хората да не се отхвърлят да пазят климата Екоактивистката насрочи среща за нов митинг на 20 септември
– Тъй като казахте, че в случай че кажете това по шведската телевизия незабавно ще ви афишират за " Гретоотричащ ", желая да ви попитам – да отричаш Грета еднакво ли е да отричаш промените на климата?

– В медиите тук към този момент съм клеймосан като отричащ промените на климата, макар че не ги отхвърлям. Това е общоприетоо за култа – не можеш да критикуваш. Ако критикуваш Грета Тунберг и кажеш " Защо да я слушаме, тя е 16-годишно дете ", то значи се опитваш да я покровителстваш. Но въпреки това в случай че го обърнеш и кажеш, че я подлагаме на критика, тъй като популяризира нелепости като " Трябва да се паникьосаме " и така нататък, то се обръщат нещата и споделят, че не можеш да я критикуваш, тъй като е едвам на 16 години.

Не споделям, че тя е казусът, казусът са всички известни хора по света, които желаят да се сприятелят с нея. Ако има нещо положително да каже и част от него може да е положително, би трябвало да вземем въпроса на съществено, само че методът, по който го прави, методът, по който звездите по целия свят се сближават с нея, ме кара да си мисля за фетиш.

Може да се окаже нещо положително, само че не тъй като Папата я харесва или тъй като Арнолд Шварценегер я харесва, или тъй като е застанала до Барак Обама, това са нелепости. Трябва да се вслушаме в учените, а не в Грета Тунберг. И тя самата го споделя, тъй че ненапълно е доста рационална. Не се вслушвайте в Грета Тунберг. Вслушайте се в учените.
Барак Обама беседва с екоактивистката Грета Тунберг Двамата разискаха стъпките, нужни да забавят климатичните промени
– Благодаря ви за този диалог. Поздрави на Швеция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР