Г-н Диков, какво се случва в BiT. Защо подадохте оставка

...
Г-н Диков, какво се случва в BiT. Защо подадохте оставка
Коментари Харесай

Сашо Диков си отива, но не съвсем*

Г-н Диков, какво се случва в BiT. Защо подадохте оставка тази заран?

- Подал съм оставка по една елементарна причина - по този начин ги разбирам нещата. Така се прави в естествен свят. Когато един човек те е поканил за някакъв пост, сега в който този човек си тръгне, си потеглям с него.

За мен нищо ново няма. Преди 25 години в Българска национална телевизия, когато Нери Терзиева стана началник на "Ефир 2 " тя ме предложения за началник на спорта. В момента, в който Хачо Бояджиев по най-безпардонен и кретенски метод я уволни, аз незабавно си подадох оставката, тъй като тя ме е поканила на този пост. Тук историята се повтаря. Въпрос е на правила и на възприета процедура в целия естествен свят.

Новият притежател сподели, че ще имаме среща в понеделник (12 февруари), с цел да ми предложи по какъв начин вижда моето място и аз надлежно да кажа устройва ли ме. Това се нещата, свързани с моето състояние в BiT.

Вярно ли е, че всички карти за достъп до студиата на чиновниците на малкия екран са били блокирани?

- Знам, че на някои са били блокирани, доколкото стана ясно, е някакво неразбирателство или някакво престарание от някакви слагачи. Самият нов притежател пред очите ми, когато една служителка сподели, че й е спряна карта, изясни, че става дума за неразбирателство.

Новият притежател на BiT Мирослав Янев единствено себе си ли съставлява? Едни приказват, че зад него стои Красимир Гергов, а други, че става дума за различен човек? Какво ще кажете?

- Нямам визия кой стои зад него. Честно казано не ме интересува. Зад него могат да заставам всевъзможни хора. Достатъчно хватки има и номера, по този начин да са направени нещата, че в никакъв случай да не се разбере кой стои зад него, в случай че някой стои зад него.

Когато през лятото на 2015 година Павел Вълнев ме предложения, първото нещо което му споделих бе: "Внимавай, тъй като с мен идват и проблемите. Освен това се приказва, че си човек на Ахмед Доган и перете пари на Движение за права и свободи. " При което американският ученик и милионер отговори типично по американски - че ще си проличи на кого е човек от програмата, от предаванията. Каза ми, че от няколко години издава вестник, че има телевизионно студио, в което вършат излъчвания. Каза ми да ревизира каква е политиката към Движение за права и свободи. Каза ми, че като ме кани ми дава цялостна независимост на деяние, което в идващите две години и нещо се оправда изцяло - никакви ограничавания в никаква посока.

Така че на кого е човек, в случай че е на някой човек новият притежател, то ще си проличи, както си пролича във всяка една телевизия, радио или вестник. Това личи от публицистичната политика на съответната медия.

Смятате ли, че пазаруването на малкия екран е опит да бъде запушена устата на медия, в която хората говореха свободно за всевъзможни наболели тематики, в която постоянна тематика бе корупцията, в която се подлагаше на критика властта?

- Още нищо не мога да считам. Ще имам мнение, когато има нова програмна скица и нова публицистична политика. Ако има неразрешени тематики, в случай че има неразрешени посетители, тогава ще считам, че има задръстване на уста.

*Заглавието на е в. "БАНКЕРЪ "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР