Г-н Денков е бил зам.-министър в правителство на Борисов, служебен

...
Г-н Денков е бил зам.-министър в правителство на Борисов, служебен
Коментари Харесай

Десислава Атанасова за номинацията на Денков: Можем да говорим за модела „Борисов-Радев-Петков“. Завръщат ли се НДСВ и тройната коалиция?

„ Г-н Денков е бил зам.-министър в държавно управление на Борисов, длъжностен министър в държавно управление на Радев и министър в държавно управление на Петков. Тоест можем да приказваме за модела, Борисов-Радев-Петков “, съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във връзка кандидатурата на Николай Денков за министър председател от Политическа партия.

Атанасова напомни, че Денков е бил и заместител на Меглена Кунева и запита: Това дали значи, че Национална движение „Симеон Втори" се завръща или тройната коалиция?

Тя добави, че напомня тези обстоятелства поради изказвания, че вторият ешалон на ГЕРБ може да оглави кабинет на Политическа партия. „ Имаше една безспорна гражданска кандидатура, която имаше храброст в тази сериозна обстановка да поеме цялата отговорност и да показа кабинет “, добави тя.

Според Атанасова през вчерашния ден Народното събрание е пропуснало шанса си, един доста професионален и упорит кабинет да извърши програмата си по цели.

Тя добави, че е несвоевременно даже да се пита от ГЕРБ ще поддържат мандат на Политическа партия, тъй като някои ги назовават шарлатани, друго дилетанти, изключително и след чутото от Николай Павлов в пленарната зала през вчерашния ден, който съобщи, че е отстранен от „ Булгаргаз “, с цел да бъдат вкарани медиаторите.

Запитана дали е участвала на председателски съвет, където е обсъждана кандидатурата на министър председател, Атанасова съобщи, че тези препоръки се организират за разискване на дневния ред на Народното събрание и въпроси от вътрешния ред и разпоредбите на Народното събрание.

„ Това, че някой си прави съдружен кръжок, на който ние отказахме да участваме, тъй като той не е обществен. Помните, че единствено преди две седмици, тези, които се скриха зад вратите на председателския кабинет, упорстваха за обществени диалози. Ние желаеме обществени диалози, пред камерите, да заявим на Политическа партия и Демократична България мнението си, освен за възможния им кабинет на малцинството, само че и за целите им, които са написали в писмо покана и са част и от целите на държавното управление „ Габровски “, сподели още Атанасова и акцентира, че единствено преди ден същите са отричали тези цели, а в този момент ги повтарят в свое писмо.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР