Г-н Борисов трябваше да се събере конституционно мнозинство. Това, което

...
Г-н Борисов трябваше да се събере конституционно мнозинство. Това, което
Коментари Харесай

Манолова: Вдигането на партийната субсидия на 8 лева е уйдурма на ГЕРБ и БСП зад гърба на гражданите

Г-н Борисов трябваше да се събере конституционно болшинство. Това, което събра за партийната дотация, е задоволително и за промяна и в правосъдната власт, само че той не я прави, тъй като няма политическа воля. Решението му за партийната дотация е уйдурма, в която той ме обвиняваше – договориха се всички партии в Народното събрание и откакто обществено сякаш Борисов се закле дотацията да е един лев, в този момент стана 8 лв. – осемкратно нарастване. А от 5 години втората година от майчинството е 380 лв. и не е мръднала, същото е с детските градини – за тях няма 66 млн. лв., с цел да станат безвъзмездни. Тоест за помощите на хората с увреждания няма, за майките и детските градини няма, само че за партийните дотации има,

Това сподели пред NOVA ръководителят на „ Изправи се.БГ ” Мая Манолова и заключи решението на партиите за повишение на партийната дотация, препоръчано от Българска социалистическа партия, с думите, че по същия метод Българска социалистическа партия са можели да изискат от ГЕРБ не 8, а 18 или 28 лв. на глас дотация.

Вчера стартирахме акцията с народен обсег „ Малките пред огромните ” – изправяме се до всеки елементарен човек: жителите против произвола на служителите, дребният бизнес против административния рекет, пациентите против неприятното опазване на здравето, служащите против неточните работодатели, потребителите против монополите, сподели още Манолова.

Не ми е известно Борисов да е построил „ Хемус ” или да е подал оставка, отговори тя на въпрос по какъв начин ще взе участие в избори. Сега избори няма, добави тя и уточни, че цел на гражданския й план на този стадий е отбрана на елементарните хора с техните проблеми.

„ Изправи се. БГ ” няма да е партиен план и няма да става партия, само че имаме политически претенции – мръсният въздух, завземането и градежа на Витоша, неналичието тук-там в детските градини, приходите, неналичието на работа, бедността и корупцията, натиска над дребния бизнес, корупцията в публичните поръчки са политически въпроси и изискват политически решения, сподели Манолова и уточни, че „ Изправи се.БГ ” ще показва такива решения.

Направихме гражданската платформа „ Изправи се, България ”, като през вчерашния ден на оповестяването на мрежата ни пристигнаха няколко стотин души от разнообразни градове. Присъединиха се самостоятелно и групово. Имаме над 20 групови членове и сътрудници – потребителски, пациентски, цивилен, правозащитни, „ зелени ”, неправителствени и неофициални организации, синдикални обединявания, инициативни комитети срещу презастрояването. Не ни интересува кой е ляв, кой е десен. Стъпваме върху полезности – свода на словото, като да вземем за пример ще пазиме всеки ваш сътрудник,свален от ефир, както го направихме и за публицистите от Биволь, и за Силвия Великова от БНР, и за журналистката от Варна, която напусна работното си място откакто беше задала неуместен въпрос на претендента за кмет, в този момент кмет. Обявихме се в отбрана на задържания ваш сътрудник фоторепортер, уточни още Манолова. Правото за почтена възнаграждение и работа за всеки, поддръжка на земеделските производители, за правото на почтена бизнес-среда, против монополите и произвола на институциите, до всеки пациент, който има право на положително и качествено опазване на здравето – до елементарните хора се изправяме в тази тяхна борба. Ще ги поддържа, ще изляза с позиция, ще стачкувам – по този начин ще ги пазя, изясни тя и за другите си цели.

Иначе България ще си остане на 111-то място по независимост. Властта се опасява от светлината, от алтернативата, а медиите са тези, които осветяват корупцията и безобразията. Една от нашите цели ще е тъкмо противопоставяне и разкритие на корупцията и злоупотребите в публичните поръчки, уточни още тя.

Попитана за предлагането на държавното управление за самостоятелния прокурор, тя отговори, че това е съшита с бели конци маневра и едно неефикасно предложение. Как зависещ на основния прокурор ще го проверява? Няма такава фигура и принцип в Конституцията и те го знаят, отговори Манолова. Това е противоконституционно предложение, акцентира тя.

На въпрос за поддръжката от Българска социалистическа партия, Манолова сподели, че в акцията си за кмет е била подкрепена от леви, десни, центристи и „ зелени ” и те са си подали ръце в отбрана на общодемократичните полезности, а поддръжката й е била от над 190 хиляди души, елементарни жители.

Изправи се БГ се изправя до елементарните хора, мачкани от мощните на деня, изясни Манолова и добави, че в уеб страницата www.izpravise.bg към този момент работи гражданската платформа за напън с благоприятни условия да се подават сигнали.

Ще продължим да вършим приемни. Всяка сряда до края на годината приемната е цялостна, над 100 души са записани към този момент.

Вчера на събитието за присъединение на съидейници пристигнаха хора от Варна, Видин, Пловдив, Пазарджик, София, Дупница, Кюстендил, Благоевград и по тази причина ние ще отидем с открити приемни по места, сподели Манолова.

Казах, че няма да се кандидатирам за водач на Българска социалистическа партия, споделих, че няма да върша партия, споделих, че няма да се кандидатирам за президент, подадох си оставката като омбудсман, както и споделих. Ще заставам до жителите и ще ги поддържа, да си потърсят правата, да се изправят, уточни още Манолова.

В момента съм юрист и върша приемната на „ Изправи се.БГ ”. Хората ме одобряват като бранител на правата им и ще им даваме съвет, ще им оказваме помощ, заключи още Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР