Г-н Байчев, какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет

...
Г-н Байчев, какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет
Коментари Харесай

Тодор Байчев, кандидат за кмет: Искам младите хора да живеят и отглеждат децата си в Карнобат

Г-н Байчев, какво Ви стимулира да се кандидатирате за кмет на Карнобат? Как ще убедите съгражданите си, че Българска социалистическа партия е подобаващата опция, че Вие сте подобаващият претендент?
Моята кандидатура не е плод на моментна волност, а е стимулирана от желанието ми да съм потребен за града ни. Искам младежите да не напущат, а да живеят и отглеждат децата си тук. Карнобат се нуждае от фрапантно нов метод в ръководството преди да е станало необратимо късно. Ако останалите претенденти желаят да завоюват изборите, с цел да ръководят, то аз желая да ги печеля, с цел да извърша обещаното пред моите съграждани и да не се укривам от тях в кабинет през идващите четири години. Влизам в тази акция с поредност, виждам съгражданите си в очите, тъй като не съм ги излъгал и чакам тяхната поддръжка и оценка за работата ми.
Какви съответни други възможности за града и общината се съдържат във Вашата стратегия? Изработена ли е „ Визия за Карнобат ” въз основата на признатата от левицата „ Визия за България ”?
Разбира се, че „ Визия за Карнобат “ е направена на основата на „ Визия за България “. Съобразили сме се с това, което може да се приложи на територията на нашата община и ще бъде признато от жителите. За мен най-важно, е че нашата платформа е основана след срещи и разискване на проблемите с жителите, а не е написана в някой кабинет за да им се харесаме. Не бих ги нарекъл други възможности нашите оферти, а по-скоро цели. Те са няколко и са значими за нас, с цел да се усъвършенства стандартът ни на живот. Да възстановим и поддържаме инфраструктурата в града и по селата, където, искрено казано, тя липсва и съм подложен на критика при всяка среща.
Имаме предпочитание и опция да създадем спортни уреди както в учебните заведения, по този начин и на открити и закрити пространства. Градът има потребност от модерна спортна зала и стадиони с неестествен терен.
Може би най-ценното, което можем да създадем за града, е да подсигуряваме, че учебните заведения ще разполагат с нужната поддръжка на администрацията, с цел да вземат участие по европейски стратегии за възстановяване на материалната база и активността им.
Какви ограничения предвиждате за битката с битовата престъпност, която тормози хората?
За страдание това е проблем, който тормози хората от години в общината, само че дано въпреки всичко подчертая, че това не е работа на администрацията, а на Министерство на вътрешните работи. Все отново ще създадем, което е във опциите ни. На първо място ще засилим и разтеглим видеонаблюдението.
Ще спомагаме на Министерство на вътрешните работи за създаване и обзавеждане на сектори по селата.
Общината е освен Карнобат, само че и селата. Какви са концепциите Ви за възстановяване на живота в села в Общината?
За страдание община Карнобат е дебитор на селата и това е видно- което и село да посетите. Ще работим, с цел да се изравни стандартът на живот сред града и селата, колкото и непостижима задача да е това.
Предвиждам основаването на мобилна група от чиновници, които да работят и поддържат селата. Ще бъде снабдена с микробус и работни принадлежности и когато влязат в едно село, ще може да се отстранява огромна част недостатъците- ще косят трева, ще пръскат с препарати, ще боядисват, ще подменят развалени или счупени огради.
Предвиждам селата да имат личен бюджет, с цел да може локалният кмет или наместник да работи бързо и оперативно.
Ще свикам общи събрания, на които жителите на съответното място да кажат проблемите си и кои тъкмо проблеми първи да решим.
Общинският съвет ще планува бюджет за общопрактикуващ доктор, който да посещава селата, в които няма персонален доктор и да прави профилактични прегледи.
Какви са концепциите Ви за по-добра и ефикасна работа на администрация, с цел да се вземат решение проблемите на хората?
При приемен ден няма да има хора, които са се записали и да не бъдат признати, изслушани и да не бъдат подхванати ограничения за решение на техния проблем. Ще повеждам политика на отворени порти в общината.
Ще се съветвам и с общини, които са въвели електронното ръководство. Бих желал да осъвременим част от предлаганите услуги и те да се правят по електронен път.
Естествено, би трябвало да има и бистрота при провеждането на състезания, с цел да няма подозрения кой и за какво е заел избрана служба.
Демографската злополука несъмнено не е отминала и Карнобат. Имате ли рецепта за справяне с казуса?
За да има хора в една община, те би трябвало да имат какво да работят. На първо място е тяхното прехранване. Всеки, който е глава на семейство, прелестно схваща защо приказвам. Ето за какво предвиждаме преди всичко ограничения за привличане на вложения в общината, които да я създадат привлекателно място за работодателите. Възнамеряваме обособените промишлини зони край града да се свържат и газифицират, с цел да може да падне себестойността на създаваната продукция.
В общината има производители на алкохолни артикули, плодове и зеленчуци. Идеята ни е да станем посредник сред производителите и хотелиерите от Южното Черноморие. Да създадем борса за плодове и зеленчуци, която да зарежда туристическия отрасъл.
Трябва да се насърчат и зеленчукопроизводителите. Този бранш поема много работна ръка, която е ниско квалифицирана. Администрацията разполага с запас от земеделска земя, която може да бъде отдадена за зеленчукопроизводство, още повече- на наша територия имаме и консервна фабрика.
В предизборната платформа на Българска социалистическа партия се подчертава на опазването на здравето и обществените услуги, могат ли те да се приложат на локална почва?
Частично можем да използван на локална почва част от платформата на Българска социалистическа партия и това към този момент съм го обявил и като цели.
Безплатните детски градини, да вземем за пример. Идеята ми е това да се извърши етапно- понижаване на таксите за детска градина до цялостното отпадане в границите на един мандат.
Разширяване на услугата обществен помощник и обществен патронаж- също е постижимо в границите на мандата.
В региона на здравеопазването- да притеглим здравни експерти посредством предложение на обществени придобивки от страна на общинския съвет.
Друга опция е да се дава стипендия на студенти, които да се завърнат и работят на територията на общината. Това е посоката, в която имам намерение да работя, с цел да притеглим млади експерти. Явно, без задоволително тласъци и единствено с локален национализъм, нещата няма да се получат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР