Г-жо Ламбева, миналата година вие проведохте първата детска асамблея „Земята

...
Г-жо Ламбева, миналата година вие проведохте първата детска асамблея „Земята
Коментари Харесай

Бизнесдамата Ваня Ламбева: Смятам се за благословена!

Г-жо Ламбева, предходната година вие проведохте първата детска асамблея „ Земята на децата”? Разкажете ни по какъв начин се роди концепцията, ще има ли второ издание?

Национална Асамблея „ Земята на Децата “ е фантазия, която търпеливо изчака своя миг. Това е събитие от народен темперамент без аналог сплотяващо децата на България. Над 300 деца от всички 28 области в България взеха присъединяване в първата националната Асамблея „ Земята на децата “, която се организира в Националната спортна академия в София на 1 юни 2019 година. Грандиозното събитие бе намерено от детския радиохор, който извърши химна „ Детска планета ", написан особено за Асамблеята. Идеята се роди да бъде в интерес на по-доброто бъдеще и реализация на тези надарени младежи, които да получат задоволство освен в персоналния си живот, а да бъдат посланици за положителното на цялата земя. Точно по тази причина се стопирах на това име – „ Земята на децата “ и посветих проявата на моя татко, който цялостен живот беше посланик и лице на България пред света.

Подкрепата на толкоз доста институции и известни лица от света на бизнеса, спорта, изкуството ни дават самочувствието, че не сме сами и това, което вършим има смисъл. Благодаря на всички които застанаха до нас и повярваха, че начинанието ни е водено единствено от положителни планове, без комерсиални подбуди. Благодаря на Областна администрация на Софийска област, на НСА „ Васил Левски “ в лицето на проф. Пенчо Гешов, Комисията за протекция от дискриминирането, НХА, Пожарна сигурност с Витоша в лицето на госпожа Весела Вацева, адв. Искра Стефанова, на продуцента Меги Савова.

Чуха се отзиви, че копирате Асамблея „ Знаме на мира”, по какъв начин ще ги коментирате?

Сравнението с Асамблея „ Знаме на Мира “, одобрявам като голям комплимент. Идеята за единение посредством творчество и спорт и събрани на едно място туптящи детски сърца е велика, чиста и по собствен метод вълшебна. Тя отстранява разликите, гради хармоничното и световно битие и възпитава в приемливост и предизвика гении. Създава основа за бъдещи другарства, което намирам за отлична форма на дипломация. Идея носеща в себе си строеж и ентусиазъм е постоянно благословена. Българските деца от ден на ден имат потребност от претекст, ентусиазъм и провокация. Точно това вършим ние, оказваме помощ и сътворяваме предпоставки младежите да се откриват и разкриват в разнообразни занимания. Срещи от вида Асамблея Децата на Земята е магическо прекарване което има обединителна задача.

Децата имаха опция да обменят опит, познания, да се забавляват и да показват своите градове с техните забележителности. Това което зарежда мен и моя прелестен екип е нестихващия детски смях и магията на чистите, жадни и търсещи сърца.

През 2016г. създавате асоциацията „ Дива земя”, с какво се занимавате сега?

От основаването на Асоциация „ Дива Земя “, до този миг имаме проведени над 100 събития в страната и чужбина и все още подкрепяме дела свързани с развиването на младите гении на България.

Носителка сте на купата Мисис дама на годината в раздел „ Благотворителност”. Какво е за вас благотворителността?

Благотворителността както доста други красиви думи имат своята тежест и отговорност. Има два вида благотворители, някой не вършат нищо само че подвигат доста звук, други правят чудесна работа в тишината. Само висшите души знаят какво великолепие има в благотворителността. Интелигентността и благотворителността са най-ценните придобивки на индивида, само че истината е че до момента в който на света съществува нелепост, нашите благотворителни организации, задачи, учебни заведения и цялата ни цивилизация не могат да трансформират нищо.

Да, бях удостоена с купата Мисис Дама на Годината в раздел Благотворителност, за което изричам най-искрена признателност на организаторката, Г-жа Меги Савова и й искам триумф в това прелестно годишно събитие. Понякога едно Браво стига огъня да загори отначало, само че благотворителността е потребна единствено при положение, че тя оказва помощ да се оцени независимостта инак тя остава просто каприз.

Малцина знаят, че сте щерка на посланик. Дълги години сте живяла в чужбина.Какво ви накара да останете в България.

Като щерка на дипломати от дете имах опция да се докосна до разнообразни култури и да опозная разнообразни култури и друга обществена среда, които образуваха у мен желанието за градивност и по-добра заобикаляща среда. Различния обществен и учебен метод, грижата за здравето и съвременно съответно развиване още в ранна детска възраст, постоянно са оставяли у мен чувство за дълг и провокация. В годините диря имено тази тяхна употреба тук в България, където детското обучение и развиване са най-вече плод на безпорядък. Имала съм опция да се допирам до най-хубавите галерии, музей и значими исторически места, които ми позволяваха да бленувам, хвърча и възнамерявам. Още от дете знаех, че моята задача е да нося искрата на непрекъснатото търсене и в този смисъл се усещам благословена.

Била сте кмет на село Туден. Имате ли желание още веднъж да се обърнете към политиката.

Преди години се върнах в България заредена с хрумвания и съответни проекти които извършвам. Кметуването ми бе част от многото провокации които съм приела в живота си с единствената концепция да давам и да бъда потребна. Гордо споделям, че се оправих. Туден е прелестно място, което всеки би трябвало да посети. Възможността която получих да бъда на подобаващото място в точното време ми оказва помощ и през днешния ден в работата.

Дали считам да се завърна към политиката – аз не съм я напускала. Работата с младежите на една страна в мащаба в който го върша аз, считам че е най-висшата степен на дипломация и триумфът или неуспехът на нашата активност се отразява имено в политическата ангажираност на страната към развиването на бъдещото потомство.

Казвате, че най-важното нещо в живота ви са двамата ви сина. Разкажете ни за тях, по какъв начин прекарвате времето си дружно?

Най-важното в живота на всеки човек е това което оставя след себе си. Моите две момчета са моят претекст, дълг и отговорност, в множеството случай се допитвам до тях и те вземат участие интензивно във всички мои планове тъй като считам, че добродетелите би трябвало да се развиват с персонален образец. И двамата са ангажирани в разнообразни спортни и художествени действия, само че обичани за всички ни си остават пътешествията в които сме откриватели.

На какво желаете да ги научите?

На Достойнство!

Как минава един ваш ден?

Всеки мой ден е друг, изпълнен с цвят, провокации и търсене. Обичам да чета и имам обичани занимания, на които се приписвам с голяма приятност. Възхищават ме цветните, новаторски и същински хора, допира ми с тях прави дните ми чудесни и неповторими.

Обичате да пътувате, коя е идната дестинация, която ви притегля?

Любовта ми към пътешествията се корени още в моето детство. Откривателския и авантюристичен дух не ме е напускал в никакъв случай и в този момент това чувство споделям с моите синове. Вълнувам се от изкуство във всичките му форми и мога да кажа че то умерено владее огромна част от моя ден. Красотата и детайла са извънредно значими за моя вътрешен комфорт.

Важен ли е външният тип за една бизнесдама?

Успешния човек преди всичко е здрав. Външния тип е индикатор с изключение на за класа, а и за вътрешен мир. Той е извънредно значим, израз-състояние на духа на всеки, себеизразяване което демонстрира преди всичко себеуважение и виновна позиция към света и бизнеса.

Какви грижи полагате за себе си?

Аз пребивавам измежду природата. Преди години избрах чистия въздух, песента на птиците и хармоничното битие с природата. За мен това е основополагащо, когато приказваме за грижа за себе си. Разбира се, като всяка суетна жена обичам хубостта и ми харесва да я владея.

Какво ви следва в персонален и професионален проект?

На 29 февруари споделих заветното „ Да” на най-прекрасния човек на света и пред мен идва едно ново голямо премеждие. Вълнувам се и съм щастлива, любовта е мощен катализатор даващ мощ и аз обичам да я владея.

Що се отнася до бъдещите ми професионални проекти, знаете че сме в подготовка на второто издание на Национална Асамблея Земята на Децата. Тази година беше планувано да е интернационално издание и с доста страни имаме към този момент сделки. Разбира се поради актуалната обстановка в Европа и анулацията на всеобщи събития, изключително когато става дума за деца, сме принудени да преосмислим проектите си и плануваното събитие за друга дата или вероятно отсрочване с една година. Както и до в този момент, ние не сме престанали да участваме интензивно в дейности подпомагащи и насърчаващи детското творчество и ще продължим да го вършим.

Смятате ли се за съумяла жена, майка, бизнесдама?

Смятам се за благословена. Аз върша това което обичам, от това по-голямо благополучие няма. Успехът меря с успехите на децата ми, хората които усещам близки и обичам. Когато светлината, щастието и градежа са споделени и ни съпътстват, то аз съм признателна и несъмнено сполучлива.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР