- Г-жо Грънчарова, текат последните дни от срока за записване

...
- Г-жо Грънчарова, текат последните дни от срока за записване
Коментари Харесай

Все по-трудно е да привлечеш вниманието към рекламна кампания

- Г-жо Грънчарова, текат последните дни от периода за записване - 27 ноември, за присъединяване в тазгодишното българско издание на най-престижния конкурс за маркетингова успеваемост в света - Effie Awards България. С какво очаквате той да се отличи от досегашните?

- Тази година Effie обръща внимание на акции, които основават същински предпоставки за трайна смяна в методите на маркетиране на дадена компания. Кризата с COVID-19 промени света, промени България, промени и нас самите. В тези сложни времена съпричастността, грижата и отговорността към хората са по-необходими от всеки път.

Тази година, разкриваме нови хоризонти, в които ефикасната връзка е ориентирана към индивида, към новите потребности на хората. Комуникационният капацитет към този момент дава опция освен да се разпространява марката, само че и хората да се подтикват към по-полезни привички, благоденствие и добрина.

- Тази година мотото е " Всичко, което свети, е злато ". Към какво се насочва вниманието?

- В свят на рекламно засищане фирмите би трябвало да се насочат към маркетингови акции, които имат мощна креативна страна, и да поемат риск за имплементирането на Голямата концепция. От мощно значение е построяването на позитивна, приобщаваща и виновна целенасочена акция, която е интегрирана в дълготрайните цели на марката.

Привличането вниманието на аудиторията става все по-трудно, а триумфът на една акция се обуславя от ангажираността на целевата група. Днешните консуматори не се въздействат от пазарния дял на марката или други основни знаци, които мери една компания. Те се нуждаят от по-добра причина да се ангажират с компания и марка, която има неповторимо ценностно предложение или завладяваща корпоративна просвета. Правилното изпращане на посланието е от решаващо значение. В резултат на това марките се стремят да споделят тези детайли посредством по-смели и по-гъвкави маркетингови акции, които са в основата за спечелването на „ златото, което свети “.

В основата си източникът на блясъка е основаването на креативна история – увлекателна и ангажираща. Използването на подобаващи способи и техники за представянето на историята укрепва въздействието на акцията. Постигане на прочувствена съгласуваност и потреблението на петте сетива осветява пътя към златото.

- Effie Awards България 2020 вкарва нова категория - „ Маркетинг при настоящи събития “. Кои са останалите катетории и къде очаквате най-оспорвана конкуренция?

- „ Маркетинг при настоящи събития “ дава опция на организациите да се насочат към показване на акции, свързани с съответни събития или фактори, с нетърговски темперамент, като непредвидени обществени, културни, непредвидени явленния.

Останалите пет категории „ Корпоративни връзки “, „ Промоции “, Стоки “, „ Услуги “ и „ Социална, медийна, политическа “ са главните категории, от които ще бъдат определени най-ефективните акции, като по този метод ще покажем и най-успешните практики в рекламната и маркетинговата промишленост.

Вярвам, че тази година ще е друга. Оспорвано състезание ще има, както и до момента, в категориите „ Стоки “, „ Услуги “и „ Промоции “, но нуждата да бъдем по-близо до нашите консуматори в тези сложни времена сътвори условия локални и интернационалните компании да се насочат към скъпите неща в живота на хората. Смятам, че конкуренцията ще е най-силна в категорията „ Маркетинг при настоящи събития “.

- От какво ще се ръководите персонално Вие при оценяването на поръчките?

- Журирането се организира при съблюдаване на ясно дефинирани правила и критерии за оценяване на успеваемостта на акциите. Аз самата ще диря новаторския метод и дълготрайната успеваемост, която акцията има върху маркетирането на даден бранд.

- С какво е потребен Effie Awards България на бизнеса и на информационните организации?

- Effie Awards е метод да се показа и потвърди успеваемостта на маркетинговите акции. Ще бъде отлично да има повече поръчки за акции, напълно основани, а освен приспособени от организациите ни в България. Toва дава благоприятни условия за разрастване на креативния капацитет в България. Силните креативен акции основават трайна връзка с целевата публика, като по този метод усъвършенстват дълготрайната стойност и успеваемост на марката. Effie Awards са знак на абсолютно самопризнание в маркетинга, както за организациите, по този начин и за фирмите.

- В миналогодишния конкурс " Кока-Кола " -България оглави класацията за най-ефективен рекламодател. Каква е тайната?

- Имаме щастието да работим с прелестни организации и считаме, че добре познаваме нашите консуматори. Когато имаме ясно и стойностно обръщение и знаем по какъв начин да достигнем с него до нашите консуматори – сегашни и бъдещи – маркетинг напъните реализират триумф. Рекламните акции, които имплементирахме в България, дейно свързаха креативните хрумвания на организациите с отлични бизнес резултати, като увеличихме потреблението и значимостта на марките ни.

- Как се промени маркетингът в условия на COVID-пандемия?

- С смяната на потребителските настройки и „ новия “ метод на живот маркетинговата тактика на фирмите става все „ по-гъвкава “, с цел да може да бъде постоянно покрай потребителите. Променените способи на медийно „ ползване “ и „ екранно “ време докара до пренасочване на вложения и основаване на съответстващи послания, таргетирани към новата цифрова действителност. Маркетинговите акции ще се насочат върху трайни правила като човешките полезности, фокусирайки се върху ясно реализиране на дълготрайните цели на марката. Според мен, изключително значимо е фирмите да ангажират достоверно своите марки в акции с ясно обръщение и доказващи неподправена корпоративна обществена отговорност.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР