- Г-жо Антова, вие управлявате холдинга от хотели на г-н

...
- Г-жо Антова, вие управлявате холдинга от хотели на г-н
Коментари Харесай

Гранд хотел Банско промени града

- Г-жо Антова, вие управлявате холдинга от хотели на господин Паскал Дойчев към този момент много години. Кое е най-голямото предизвикателство в работата ви?

- Ако би трябвало да ви отговоря по-общо, най-голямото предизвикателство е да поддържаме наложения към този момент стандарт и в това време непрекъснато да вкарваме нововъведения, които също да стигат до крайния клиент бързо и на нужното равнище. За това се изисква сериозна еластичност и много стегната организация.

А в случай че би трябвало да вляза в злободневните проблеми, бих ви дала отговор „ Най-голямото предизвикателство е личният състав, както на всички места, във всяка сфера “. Ние сме построили един много висок стандарт на обслужване в нашите хотели, надлежно държим всеки един чиновник, от камериерка до изпълнителен шеф, да следва праволинейно нашия личен стандарт, при който в центъра слагаме клиента и неговата задоволеност. Така управляваме както Гранд Хотел Банско, по този начин и останалите ни хотели. Пътуваме, гледаме и взаимстваме практики от най-хубавите хотелски вериги в света, следим какво и по какъв начин вършат и онлайн всекидневно. Били сме и част от веригата Best Western, а това ни даде солидна основа, която в годините надграждаме като персонализираме услугите към този момент в подробност. Често се допитваме до клиентите ни посредством анкети, тъй като за нас е най-важно те какво желаят, с цел да са щастливи и да се връщат още веднъж.

- Има ли нещо по-различно, което вашият 4-звезден хотел да предлага?

- О, несъмнено. Ние надграждаме непрекъснато в придвижване, тъй че в случай че ми задавате този въпрос през 6 месеца, евентуално отговорите ще са непрекъснато разнообразни. Смело можем да се похвалим с най-хубавият all inclusive в курорта. Всъщност, ние сме тези, които първи вкараха all inclusive в Банско, което резултира в това няколко други хотелски комплекса да ни последват и в последна сметка с общи старания да разработим с тази и още няколко новаторски за региона услиги Банско като целосезонен курорт.

Направихме външен летен басейн с бийч бар, след него изникнаха още доста други в региона. Партньор сме на Bansko Jazz Fest, който се организира през август, и всяка година и вършим страхотни събития при нас в хотела към дните на джаз феста с реализатори от ранга на  Камелия Тодорова, Васил Петров, Йълдъз Ибрахимова.

Още преди 10 години започнахме самодейността да привличаме звезди, с цел да създадем събитиен живот на курорта – наши посетители са били Горан Брегович, Лепа Брена, SNAP, Лили Иванова, Васил Найденов, цяла плеяда български звездни артисти, танцьори. Непрестанно огранизираме и разнообразни тематични събития, защото разполагаме с най-голямата ивент зала в Банско. Домакини сме на интернационалните конгреси, спортни шампионати, състезания за хубост, фешън ревюта и какво ли още не. Да си част от сходни събития до момента в който си на отмора, е нещо, което прави престоя ти освен по-приятен и друг, само че и постоянно паметен.

Различни сме, тъй като в комплекса на Гранд Хотел Банско има по нещо за всеки – имаме необикновен спа център, за тези, които имат потребност да избягат от градската лудница и да релаксират пълноценно, имаме и фитнес от веригата Pulse Fitness&Spa, за тези, които избират дейна отмора, в която не пропущат своите обичани тренировки. Вече 8 години организираме фитнес и йога ретрийти и спортни лагери, които нямат аналог и събират на камп хора от цялата страна. Имаме и игрална зала със слот машини и рулетка за феновете на хазарните занимания. Погрижили сме се да изградим базата по този начин, че клиентът да има всичко на едно място.

- Какъв вид са Вашите посетители?

- Имаме посетители от целия свят, несъмнено, само че българският клиент като, че ли е най-хубавият клиент. При нас идва доста фамилии с деца, защото сме се погрижили базата да е комфортна и за тях, освен като стаи и многоспални жилища, само че и като опция за занимания и занимания. Имаме детски ъгъл с аниматор за най-малките, направихме  плейграунд зала с електронни игри и симулатори за по-големите, както и доста необятен лаундж бар, където родителите постоянно отмарят с коктейл в ръка, до момента в който децата им играят настолни игри, пеят с бандите, които свирят там вечер или просто гледат филмчета. В ресторанта също сме се съобразили с децата с дребни неща, които ги радват и поради които помнят хотела и желаят да се връщат още веднъж – шоу кук, където вършат шарени палачинки пред очите им, машина за сладолед, от която сами си сипват, ъгъл за детски лакомства. Всичко е в детайла. Стараем се да измисляме и прилагаме „ гъдели “, както ние ги назоваваме, на всички места.

- Хотелът е награждаван много пъти през годините, коя е обичаната ви премия?

- Не бих споделила, че имаме обичана. Всяка премия е самопризнание за труда, който поставяме всички дружно като тим. Оценявани сме неколкократно като „ Най-добър планински хотел на годината “, „ Най-добър спа хотел “, „ Най-добър конферентен хотел “, „ Спа център на годината “ и по този начин нататък. Много са. За мен са отзив, че се развиваме вярно. Аз съм от хората, които сходно на притежателя на нашия холдинг, в никакъв случай не са напълно  и 100% задоволени от резултата и считат, че постоянно можем да реализираме още. Това е факторът, който ни стимулира да надграждаме направеното. Не се съпоставяме с „ конкуренция “ в Банско, съпоставяме се с топ хотелски вериги по света, а за постигане на тяхното равнище, са нужни доста труд, дисциплинираност,  непримиримост и несъмнено финанси.

- Сега върху какво работите?

- Отдавна имаме стратегия за лоялни клиенти и тази година ще работим над това да я напълним с още повече привлекателни детайли. В момента създаваме и отдел, посредством който ще внедрим персонални асистенти от вида „ гранд асистънт “ мениджъри, които да обръщат персонално внимание на всеки един клиент във всяко време на денонощието – на правилото на консиерж, с който споделяш през телефона или онлайн във всеки миг, в който имаш потребност от нещо, имаш въпрос, искаш да ти възнамерява разходка, преход, екскурзия, да ти направи резервация.

- Какво си пожелавате?

- Първосигнално бих желала да употребявам клишето „ мощен сезон “, само че работим целосезонно, тъй че бих желала да продължаваме да съумяваме да имаме цялостна претовареност през цялата година и да оставяме всеки един посетител с чувството, че не желаят да си потегля от хотела.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР