Г-жа Светлана Хънт и Lucky Hunt Foundation излязоха с официално

...
Г-жа Светлана Хънт и Lucky Hunt Foundation излязоха с официално
Коментари Харесай

Lucky Hunt Foundation: Не участвайте в този безсмислен публичен търг на кучета на НАП

Г-жа Светлана Хънт и Lucky Hunt Foundation излязоха с публично изказване по отношение на образуване на публичен търг на Национална агенция за приходите за продажба на кучета:
" Българските данъчни органи (НАП) оповестиха в уеб страницата си, че пускат за продажба 72 обществени кучета, които бяха публично иззети от господин Лефтеров. Тези кучета бяха избавени преди една година от "къщата на ужасите " след седем секрети месечни следствия от страна на LHF и с поддръжката на евродепутата Емил Радев. Това беше първото затваряне на незаконен разплодник за кученца в България. LHF взаимно с Animal Hope-Варна направи втора сходна акция през декември 2017г., още веднъж във Варна, където бяха избавени общо 14 кучета. Ние информирахме българските управляващи за съществуването на още два ужасни развъдника, единия с над 50 немски и белгийски овчарки, а другият с над 35 дребни кученца, и двата намиращи се във гр.Варна. За в този момент няма реакция от тяхна страна....

Този обществен търг, в случай че продължи, ще бъде първи в България, а може би и в Европа. Препоръчваме на Национална агенция за приходите да се свърже с сътрудниците си - да вземем за пример във Франция, които ще им опишат, че продажбата на кучета на обществен търг от обществена институция би била неморална, неуместна и би сложила уредниците на същото равнище като всеки различен незаконен селекционер на кучета. Например, във Франция иззетите кучета в края на правосъдната процедура, се подаряват на фондацията, която се е грижила за тях след извършената акция.

LHF не се стреми да възвърне някаква цена и по тази причина не чакаме и не желаеме Национална агенция за приходите да изплати на фондацията ни някакви пари или средства от евентуалния търг. Това не е бизнес! Искаме да сме безусловно сигурни, че цялата обич и грижа, които бяха дадени от доста хора за тези кучета, няма да се изгуби! След като се грижихме за тях една година, ние считаме, че сме най-добре оторизирани, да решим кой може да продължи да поставя грижи за тях и несъмнено те да не се продават. Представете си, че господин Лефтеров сложи най-високата оферта за едно или две от тези кучета? Ще позволите ли това?НИЕ НЯМА ДА Гражданско отделение НАПРАВИМ!Тези кучета не са същите като тези, които спасихме преди една година. Някои от тези дребни животни в действителност чакат заболели деца с рак, церебрална парализа и аутизъм в нашия животоспасяващ център във Варна. Тези в миналото травмирани и измъчвани кучета, в този момент могат да дадат усмивки и благополучие на българските деца (и техните родители), които минават през най-трудните си персонални моменти. Тук не става единствено въпрос за животните. Тук става въпрос за добрина и обич!

Моля, не участвайте в този неправилен обществен търг на кучета. Това е неуместно и още повече, когато е проведено от държавна институция. Ако това е българският закон, променете го! Нито един от нашите депутати не би трябвало да става съизвършител в това. Научете се от други европейски страни и не ставайте за смях пред Европейски Съюз. За страдание това се случва тъкмо в миг, когато България пое председателството на Съвета на Европейски Съюз... "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР