Г-жа Нинова казва, че ГЕРБ и МВР се оттеглят от

...
Г-жа Нинова казва, че ГЕРБ и МВР се оттеглят от
Коментари Харесай

Валентин Радев: Абсурдно е твърдението на Нинова, че ГЕРБ се оттегля от сигурността

Г-жа Нинова споделя, че ГЕРБ и Министерство на вътрешните работи се отдръпват от властта, само че това не е правилно. ГЕРБ промени закона за Министерство на вътрешните работи, с цел да опазят военните границите. Ако желаят да ни подлагат на критика, това единствено ни дава мотив да кажем какво сме създали. Поне 3000 са инспекциите, които са направени. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев по време на брифинг в централата на ГЕРБ във връзка рецензиите към Министерство на вътрешните работи, отправени от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

ГЕРБ основават правила, а те ги разрушават, безапелационен бе Радев. "За никакви 6000 служители на реда не сме говорили, в управническата ни стратегия сме записали най-малко 1000 униформени и до момента сме назначили 1700 ".

„ В началото стартира с битовата престъпност и приказва, че трябвало да назначим 6000 служители на реда. Няма никакви 6000 служители на реда “, сподели министърът. Той прочете част от управническата стратегия, в която е написано „ Полицейско наличие във всяко обитаемо място. Териториално преразпределение на кадровия запас за увеличение на униформения полицейски състав в дребни и приблизително голями обитаеми места посредством назначение на най-малко 1000 униформени чиновници и жандармерия ". "Това е текстът, по този начин беше и в предизборната стратегия, съвсем същото сме пренесли в програмата за ръководство на държавното управление. Г-жо Нинова, както и всички, които се интересуват от тематиката - става дума за 1000. Ние сме назначили 1700 до момента “, акцентира Радев.

„ Не знам кой я поучава “, сподели по адрес на Българска социалистическа партия Валентин Радев. Според него е неуместно и изказванието на Нинова, че ГЕРБ се отдръпва от сигурността. "Как може да го каже човек, който е участвал в политиката и би трябвало да знае, че ГЕРБ идвайки на власт основава правила ", уточни министърът и обърна внимание, че ГЕРБ е трансформирала законодателството.

Няма да се подписват никакви документи по време на срещата в Брюксел, увери той. Нищо скрито не вършим, пазим страната си и жителите си. "Премиерът през днешния ден нищо няма да подписва. Ние мислим като председателство. Борисов и Орбан мислят еднообразно. Ние споделяме " Затваряме границите ", те ни се подиграват. Много ясно, че не приказваме безусловно. Как да опазим 3 хиляди километра граници на Гърция. Казваме условно, че ще затваряме границите ", съобщи Радев.

"Какво вършим, в случай че влязат у нас толкоз мигранти, колкото са в Гърция? ГЕРБ има правила. Ние не сме зверове тук. Още нещо, което ме засегна, е за онкоболните. Тя сподели, че тя му се е обадила. Аз бях с премиера. Той се обади на Цветанов и сподели "Съберете групата и помислете ". И това в случай че е разпореждане ", засегнат е Радев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР