Г-жа Мария Николова, която допреди година се казваше Гъркова, беше

...
Г-жа Мария Николова, която допреди година се казваше Гъркова, беше
Коментари Харесай

Адвокат от аферата Яневагейт може би е замесен с Николай Банев

Г-жа Мария Николова, която допреди година се споделяше Гъркова, беше изпълнителен шеф на " Елматех " - друга компания на Николай Банев. Ще я осъждам за изказванието, че са дадени пари за фалирането на " Елма ". Това съобщи предприемачът Борис Бояджиев в право на отговор на изказвания на Мария Николова отпреди две седмици.

Бояджиев се разгласи за " пришит " към Банев и добави, че всичко в бизнеса му било обществено и чисто. А претекстът на Николова бил да прикрие избрани хора. Банев може да е всевъзможен, само че не е шесторъкият Шива, правил е закононарушения не самичък. Кой му е помагал - госпожа Николова сама си призна за присъединяване си , изясни Бояджиев пред Нова телевизия. И хвърли бомбата - че Банев е употребил юрист Момчил Мондешки като съветник по несъстоятелността на " Полимери " .

Според Борис Бояджиев не Банев е нарязал на скрап машините на " Полимери ". Те въобще не са нарязани, а се употребили от брата на Мондешки - Младен, съгласно Бояджиев. Младен Мондешки е притежател на " Елпром Троян ". Имам документи, фотоси, подал съм сигнал против прокуратурата - поради синдика Росен Милошев, който им оказа помощ, добави Бояджиев. И сподели, че всичко станало през 2009 година, когато Николова била шеф на " Елматех " и доста добре знаела защо става въпрос.

Става въпрос за бизнес конкуренция, която работи мръсно, акцентира Бояджиев. Искам да прикани господин Цацаров и господин Гешев да накарат прокуратурите по регион да си свършат работата и да преустановят използването на тези активи - вредата е 2 млн. лв. за бюджета, приключи той.

Кой е юрист Мондешки?

Момчил Мондешки блесна в аферата " Яневагейт ". Той беше третият човек, говорещ със съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова за това по какъв начин се ръководи страната. Въпреки абсурда, прокуратурата по този начин и не направи нищо до момента по отношение на Мондешки. Интересен факт е, че счетоводител на Мондешки е синдикът на КТБ Кристи Маринова, за която стана ясно, че не е била позволена на изпит за синдик от Министерството на правораздаването. Причината - не е потвърдила, че има три години стаж по специалността.

СПОМНЕТЕ СИ КАКВО ГОВОРИ МОНДЕШКИ ЗА ТОВА КОЙ ХОДИ ПРИ ДЕЛЯН (ПЕЕВСКИ)

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР