Г-жа Манолова успява да направи общ фронт срещу ГЕРБ, което

...
Г-жа Манолова успява да направи общ фронт срещу ГЕРБ, което
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Манолова успява да направи общ фронт срещу ГЕРБ 

Г-жа Манолова съумява да направи общ фронт против ГЕРБ, което е доста мощно. Тя няма късмет като претендент на Българска социалистическа партия, само че това не значи, че не е подкрепена от Българска социалистическа партия. Десният гласоподавател ще реши разногласието сред двете на втори тур. Това сподели политологът Андрей Райчев пред БТВ.

Като виждам по какъв начин работят и приказват двете - Манолова и Фандъкова - те към този момент са решили. Въпреки че към момента нямат оповестени кандидатури дейностите и държанието на сегашния кмет на столицата Йорданка Фандъкова и на Мая Манолова ще са значими за акцията, сподели той.

Ако двете се явят, това ще е забавна борба и от това ще зависи властта, уточни социологът.

Райчев акцентира, че София не е червен град и е политически основен за страната. София е дясна, а алените имат 10 или 15 на 100 от гласовете, т.е. Мая Манолова няма късмет като претендент на Българска социалистическа партия.

Като виждам какво приказва, към кого се обръща, това не е кандидатура на Българска социалистическа партия, само че не споделям, че няма да има поддръжка от Българска социалистическа партия. Това е друго, изясни Райчев в подтекста на общата поддръжка, която Манолова ще притегля към себе си.

Всички дават дребна преднина на Манолова в този момент, което е в действителност реми. И това зависи от десния гласоподавател - той ще преодолее ли предразсъдъка, че тя е някогашен червен или противоположното - ще каже "не " на Фандъкова, изясни той.

Слави Трифонов и показаната от него партия няма да има физическата опция да се яви на локалните избори в страната. Освен това Трифонов има по-сериозно въздействие в останалата част на страната, в сравнение с в София. Той не е най-влиятелният политик в София, съобщи Райчев на въпрос дали Трифонов ще се яви на изборите.

Според Райчев най-важно ще бъде държанието на двете претендентки по време на акцията, това ще е определящо. То въпреки всичко направи спогодба, че би трябвало да се изчака с разбора, защото и двете още не са се оповестили.

Райчев сподели, че с изключение на София, изборите за локална власт ще бъдат доста забавни и в Русе, Пловдив, Варна.

След като за първи път ГЕРБ ще се яви на избори без Цветан Цветанов, Андрей Райчев уточни, че партията ще натъртва на представянето на нови фрагменти.

По думите на политолога, Красимир Каракачанов е постигнал огромна победа на европейските избори през май, защото съумя да вкара свои депутати без коалиция и това прави Вътрешна македонска революционна организация мощна партия с към 6 % поддръжка, а НФСБ - с под 1 % поддръжка. Затова, съгласно Райчев, "изказванията на Симеонов са подготовка за локалните избори. Всички чакат този избор и края на прокурорската акция, тъй като по-късно обстановката ще бъде нова и ще има ново държание на всички партии ".

Малката коалиция към този момент се разпадна, сподели той за "патриотите " и техните спорове от последните месеци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР