Г-жа Кийгън също е писала на родителите, за да ги

...
Г-жа Кийгън също е писала на родителите, за да ги
Коментари Харесай

Родителите имат право да знаят на какво сексуално образование се преподава тяхното дете, казва Джилиан Кийгън

Г-жа Кийгън също е писала на родителите, с цел да ги осведоми за правото им да знаят какво децата им виждат и какво се преподава в класната стая.

Тя сподели, че фирмите, предоставящи образователни запаси, не могат да употребяват закона за авторското право, с цел да забранят на учебните заведения да споделят материали и че всеки опит да го създадат посредством договорни условия би бил неупотребим и нереален.

Писмото на госпожа Кийгън за учители и родители идва, откакто през март беше разгласен обзор на Връзки, секс, здраве и обучение (RSHE) на фона на опасения, че децата са изложени на „ неуместно “ наличие.

Въпреки това, насоките, които бяха трябваше да излезе през лятото, само че към момента не е оповестено, откакто държавното управление сподели, че ще излезе „ за цялостна социална консултация по-късно тази година “.

Училищата също чакат да получат обособени насоки за транссексуални възпитаници, само че това също беше отсрочено заради правни проблеми.

„ Минимални равнища на обслужване “ ще бъдат въведени в учебните заведения и колежите по време на стачки

Министерството на образованието (DfE) понастоящем управлява прегледа на образованието RSHE, което също се осведоми от самостоятелен панел за даване на „ външен експертен опит “.

Правителството по-рано уточни, че панелът ще поучава по отношение на „ ясни гаранции за попречване на преподаването на оспорвани и евентуално нездравословни концепции на учениците “, в това число въвеждане на възрастови оценки, определящи какво е уместно да се преподава на каква възраст.

Преди публикуването на нови насоки госпожа Кийгън има документално до учители и родители, с цел да стане ясно, че фирмите, предоставящи образователни запаси, не могат да употребяват закона за авторското право, с цел да забранят на учебните заведения да споделят материали.

Министърът на образованието сподели, че всеки опит да се направи това посредством договорни условия би бил неупотребим и нереален.

„ Без „ в случай че “, без „ само че “ и без повече извинения “, сподели тя.

„ Това държавно управление работи, с цел да подсигурява главното право на родителите да знаят на какво се учат децата им в секса и обучение за взаимоотношения. "

Тя добави: „ Родителите би трябвало да имат право да питат и учебните заведения би трябвало да имат увереността да споделят. "

Джейсън Елсъм, основен изпълнителен шеф на благотворителната организация за родители Parentkind, приветства това, което той назова „ навременна стъпка на държавното управление за подсилване на родителските права при преподаването на RSHE “.

Призиви за транс насоки в учебните заведения

Той сподели, че родителите желаят бистрота и актуализацията „ би трябвало да помогне да се успокоят родителите по отношение на наличието и даване на RSHE ".

Джеф Бартън, общоприет секретар на Асоциацията на ръководителите на учебни заведения и колежи (ASCL), сподели, че разясненията по отношение на авторските права са „ потребни ", само че предизвести, че писмото може да сътвори упования за учебните заведения да разгласяват „ всяка част от планирането и ресурсите, употребявани в образователната стратегия на RSHE “, което може да докара до увеличено натоварване на учителите.

Прочетете повече:
„ Минимални равнища на обслужване “ ще бъдат въведени в учебните заведения и колежите по време на стачки

Съюзът на учебните ръководители Националната асоциация на основните учители (NAHT) съобщи, че насоките за транссексуални лица и насоките за RSHE са „ това, което в действителност липсва в това известие “.

Правителството започва своя обзор на метода, по който половото обучение се преподава в учебните заведения, откакто закостенял народен представител съобщи, че на учениците се дават „ графични уроци за орален секс, по какъв начин да задушите колегата си безвредно и 72 пола “ – нещо, което беше отхвърлено от NAHT като „ политически стимулирано “.

Междувременно Sky News заяви през юли, че държавното управление е отсрочило публикуването на своите дълго чакани насоки за транссексуални лица за учебните заведения, откакто неговите лични правни съветници заключиха, че някои от препоръчаните детайли биха били противозаконни.

Г-н беше заречен да изнесе съвета през летния период, само че се схваща, че три от предложенията - в това число възбрана на учениците да се реалокират в обществото в учебно заведение - биха били в нарушаване на Закона за равенството.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР