Г-7 се споразумя за нова структура за предоставяне на помощ

...
Г-7 се споразумя за нова структура за предоставяне на помощ
Коментари Харесай

Г-7 се споразумя да подпомогне възстановяването на Украйна

Г-7 се споразумя за нова конструкция за даване на помощ на Украйна за възобновяване на инфраструктурата, оповестиха външните министри на групата след диалозите в Германия.

" Днес сътворяваме координационен механизъм на Г-7 за подкрепяне на Украйна при ремонта, възобновяване и отбраната на нейната сериозна енергийна и водна инфраструктура ", обявиха министрите след двудневна среща в Германия.

Г-7 съобщи, че Русия се пробва да " тероризира цивилното население " на Украйна с набези против мирните жители и инфраструктура.

" Безразборните набези против цивилното население и инфраструктурата съставляват военни закононарушения и ние още веднъж удостоверяваме решимостта си да осигурим цялостна отговорност за тях и за закононарушенията против човечеството ", се споделя в изказването на министрите.

Г-7 изрази също по този начин осъди неотдавнашните мнения на съветския президент Владимир Путин по отношение на нуклеарните оръжия и съобщи, че всяка приложимост на такива оръжия ще бъде посрещната с " тежки последствия ".

" Безотговорната нуклеарна изразителност на Русия е неприемлива ", обявиха те.
БГНЕС напомня, че украинският президент Володимир Зеленски съобщи в четвъртък, че акцията на Русия против енергийната мрежа на Украйна е оставила без ток към 4,5 млн. души.

В продължение на седмици съветските сили обсипваха с ракети и взривни устройства безпилотни самолети инфраструктурата на Украйна , явно надявайки се да извърнат настроенията измежду украинската общност и съседите ѝ против войната в студената зима.

През последния месец съветските удари унищожиха към една трета от електроцентралите в страната. Правителството в Киев прикани украинците да пестят колкото е допустимо повече електрическа енергия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР