Фючърсите на петрола нараснаха в сряда, отбелязвайки деветото поредно повишение

...
Фючърсите на петрола нараснаха в сряда, отбелязвайки деветото поредно повишение
Коментари Харесай

Цените на петрола не спират да се покачват: Ще достигнат ли $100 за барел?

Фючърсите на петрола набъбнаха в сряда, отбелязвайки деветото следващо покачване на цените в Съединени американски щати. Тази поредност от дневни облаги е най-дългата от началото на 2019 г. 

Както американските, по този начин и международните бенчмаркови фючърси на суровия нефт доближиха нови върхове на сетълмента за годината. Този скок следва неотдавнашното решение на Саудитска Арабия и Русия да удължат съкращенията на доставките.

Според Тим Уотърър, основен пазарен анализатор в KCM Trade, “С “.  

Той акцентира, че Организацията на страните експортьорки на нефт и техните съдружници (ОПЕК+) дейно ръководят опасенията, свързани с търсенето, което води до повишение на цените на петрола.

Икономическите данни от сряда в Съединени американски щати, разкриващи напредък, оказаха спомагателна поддръжка на петролния пазар. Показателят ISM за бизнес изискванията в Съединени американски щати в секторите на услугите, като заведения за хранене и хотели, набъбна до 54.5% през август, което е най-високото равнище от февруари насам.

Съобщението на Саудитска Арабия по отношение на удължаването на доброволното редуциране на добива с 1 милион барела дневно до края на годината, дружно с сходна стъпка на Русия, доведоха до растеж на цените на петрола във вторник. Както WTI, по този начин и вид Брент затвориха на най-високите си равнища от ноември насам.

Джо ДеЛаура, старши енергиен пълководец в Rabobank, означи, че продължаващото понижаване на предлагането ще продължи да укрепва един фундаментално мощен пазар. Той също по този начин акцентира, че до момента в който броят на платформите в Съединени американски щати понижава, производството се усилва, основно заради завършването на предходни, само че незавършени сондажи.

Делаура уточни, че фючърсите върху суровия нефт са в положение на мощна назадничавост, което демонстрира доста физическо търсене, а рафинериите работят с огромен потенциал, с цел да попълнят изчерпаните ресурси от артикули надолу по веригата.

Ще забележим ли скоро цена от $100 за барел?

Въпреки тези позитивни трендове анализаторите показват неустановеност по отношение на вероятността цените на петрола скоро да доближат $100 за барел.  

Ипек Озкардекая, старши анализатор в Swissquote Bank, посочи евентуалните спънки по този път, като ги свърза с въздействието на по-високите цени на силата върху инфлацията и инфлационните упования.  

Тя допусна, че може да се наложи централните банки, в това число Федералният запас, да поддържат релативно строги парични политики, с цел да предотвратят внезапно повишаване на инфлацията.  

Това би могло да включва по-нататъшно повишение на лихвените проценти или поддържане на рестриктивни нива за нескончаем интервал, което евентуално би довело до поврат в цените на петрола заради рецесията и опасенията за световното търсене.

В Съединени американски щати Администрацията за енергийна информация би трябвало да разгласява седмичния си отчет за вътрешните петролни доставки на 7 септември сутринта, ден по-късно от нормалното заради празненствата за деня на труда в Америка.

Според изследване, извършено от S&P Global Commodity Insights, анализаторите чакат отчетът да покаже понижение на доставките на недопечен нефт с 5.6 милиона барела и на доставките на бензин с 840,000 барела, до момента в който запасите от дестилати се чака да останат постоянни за седмицата, приключваща на 1 септември.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР