Фючърсите на петрола Брент с доставка през ноември поевтиняха с

...
Фючърсите на петрола Брент с доставка през ноември поевтиняха с
Коментари Харесай

Цената на петрола пада под 65 дол. за барел след информация, че саудитското производство ще се възстанови до 2 - 3 седмици


Фючърсите на петрола " Брент " с доставка през ноември поевтиняха с 6% до 64,80 $ за барел, заличавайки една трета от вчерашното шоково повишаване с 15% до $69 за барел. Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през октомври поевтиняват с 5,8% до $59,30 за барел, като понижиха солидна част от вчерашния ценови скок с 14,7% до $63,0 за барел, предава Ройтерс, представена от БНР. Това стана след информации, че огромните петролни рафинерии в Саудитска Арабия, които пострадаха съществено от офанзиви с дронове през уикенда, могат да се върнат към цялостния си индустриален потенциал по-рано от предстоящото.

Ройтерс цитира върховен саудитски представител, съгласно който компанията " Сауди Армако " ( Saudi Aramco) може скоро да възвърне към 70% от нарушеното си на половина произвеждане в размер на 5,7 млн. барела дневно. Това прави възобновяване на към 4 млн. барела от дневното петролопроизводство. Същия саудитски източник чака индустриалните мощности на повредената от офанзивите с дронове петролна инфраструктура да бъдат възобновени изцяло в границите на идващите 2 до 3 седмици.

Саудитска Арабия към този момент съобщи, че разполага с задоволително нефт, с цел да компенсира изгубеното произвеждане за към 30 дни, до момента в който първичните опасения на петролните пазари бяха, че може да отнеме много седмици или даже месеци, с цел да се отстранят вредите и преди петролните уреди на " Сауди Арамко " да проработят на цялостни обороти, предава националното радио.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР