Фючърсите на акциите на Уолстрийт и европейските акции се покачиха

...
Фючърсите на акциите на Уолстрийт и европейските акции се покачиха
Коментари Харесай

Борсите реагираха позитивно, ден преди доклада за инфлацията в САЩ

Фючърсите на акциите на Уолстрийт и европейските акции се повишиха в очакване на данните за инфлацията в Съединени американски щати, които Министерството на търговията ще разгласи в четвъртък, написа Bloomberg.

Очакванията на трейдърите са, че отчетът ще изнесе доказателства за забавянето на инфлацията и ще послужи като мотив за по-смекчена политика във връзка с лихвените проценти.

Договорите за S&P 500 и Nasdaq 100 се повишиха с към 0,3%. Акциите на самолетните компании се възвърнаха от спадове в предпазарната търговия, откакто повредата на основна пилотна система за известяван, ръководена от Федералната авиационна администрация, прекъсна утринното въздухоплаване.

В Европа акциите на недвижимите парцели доведоха до растеж на показателя Stoxx 600 на фона на намаляващите опасения за инфлацията. Добивните компании са оптимистични за икономическото отваряне на Китай, което ще подтиква търсенето.

Доходността на държавните облигации е по-слаба от тази на предходната сесия, като процентът по 10-годишния дълг падна до малко под 3,6 на 100, защото вложителите останаха фокусирани върху ценовите вероятности в Съединени американски щати.

Председателят на Федералния запас Джеръм Пауъл се въздържа от коментар за вероятностите пред паричната политика преди да излязат данните за показателя на потребителските цени през декември. Признаците за изстудяване могат да поддържат политиката за по-бавно нарастване на лихвените проценти, макар че някои чиновници са на мнение, че още е прекомерно рано да се разгласи победа над инфлацията.

„ Перспективата за по-малко облачна икономическа вероятност както в Европа, по този начин и в Съединени американски щати след отслабването на рисковете от рецесията и в двата района, в комбиниране с повторното отваряне на китайската стопанска система, обезпечава мощна поддръжка на апетита за риск от страна на вложителите. Липсата на ясни подмятания от ръководителя на Федералния запас Джеръм Пауъл способства за поддържането на възходящата комерсиална позиция жива и множеството търговци в този момент насочат взор към утрешните данни за инфлацията в Съединени американски щати за спомагателни улики ”, разяснява Пиер Вейре, анализатор в ActivTrades.

Въпреки че Пауъл не разяснява непосредствено идващите стъпки на Фед на конгрес в Стокхолм, той сподели, че „ възобновяване на ценовата непоклатимост, когато инфлацията е висока, може да изисква ограничения, които не са известни в кратковременен проект, защото покачваме лихвите, с цел да забавим стопанската система ".

Управителят на Фед Мишел Боуман сподели, че Централната банка има още работа за ограничение на инфлацията, отбелязвайки, че е належащо в допълнение стягане.

Във вторник S&P 500 приключи над основната си граница от 3900 – някои механически анализатори гледат на това като равнище на опозиция, което може да помогне за определянето на по-стабилна наклонност.

„ Мисля, че още веднъж сме в бичи пазар – не изрично, има доста волатилност – само че мисля, че пазарите ни споделят, че действителната стопанска система се усъвършенства “, акцентира Ед Ярдени, президент и създател на Yardeni Research Inc.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР