Фючърса на криптовалутата bitcoin (биткойна) поскъпна на Чикагската борса (CBOE)

...
Фючърса на криптовалутата bitcoin (биткойна) поскъпна на Чикагската борса (CBOE)
Коментари Харесай

Фючърса на биткойна на CBOE мина границата от 18 хил. долара, но после се успокои


Фючърса на криптовалутата bitcoin (биткойна) нарастна на Чикагската борса (CBOE) с 25 %, надхвърляйки 18 хиляди $, откакто в неделя бе даден старт на търговията, излиза наяве от данните на борсата.

Тази заран януарският фючърс на биткойна се търгуваше на равнище от 18,46 хил.долара.
По-рано в хода на търговията те нарастнаха до 18,7 хиляди $. В началото на пуска курсът на януарския фючърс бе на равнището от 15 хиляди $.
В по-късните часове, съгласно прегледа, търговията се възстановява и биткойна се върна на равнището от 16,4 хиляди $. За съпоставяне на Coinmarketcap биткойна е 16,73 хиляди на Bitfinex – 16,5 хиляди $.

Търговията на първата борса, работеща с фючърси на биткойна бе спирана на два пъти за намаление на волативността, оповестява организация Bloomberg. Нивото на търговията първоначално надвиши упованията, а трафикът на уеб страницата на CBOE бе толкоз огромен, че имаше закъснение и сривове, разясняват дилъри. По данни на борсата обаче всички системи работят обикновено.
„ Търговията бе много лесна. Мисля, че с времето пазарът ще укрепне “, цитира организацията думите на ръководещият сътрудник в чикагската Grace Hall Trading LLC Джо Ван Хек.

Пускането на търговия с фючърси на контролирана борса е повратен миг за биткойна. Това е тест и за инфраструктурата, посредством която професионалните търговци и вложители могат да оказват въздействие за понижаване на волативността на цените.

През декември огромният в международен мащаб оператор на фючърсни тържища CME Group ( Chicago Mercantile Exchange ) заяви, че на 18 декември ще пусне фючърсни контракти за биткойна. Подобни проекти има и Токийската фондова борса. Борсата Cantor Exchange (Cantor) заяви за проектите си да стартира в бъдеще да предлага на вложителите бинарни варианти на биткойна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР